NEC pakt toernooiwinst!

NEC heeft vanavond de eerste prijs van het seizoen, in Nederland, weten te pakken. Het Maritiem Toernooi in Den Helder werd gewonnen.

Afgelopen donderdag werd de Helderse Selectie al opzij gezet, al werden de penalty’s wel verloren. Vanavond speelde NEC tegen de eerste tegenstander van naam tijdens deze voorbereiding, Sparta Rotterdam. NEC won met 3-1, en won ook de afsluitende penaltyreeks.

Tijdens het duel hadden wij live contact met een van onze medewerkers ter plaatse. Dit leverde het volgende live-verslag op:

NEC speelt vandaag in Den Helder tegen Sparta. NEC is aangetreden in een 4-3-3 formatie met in de goal Babos. Achterin Dani, Pothuizen, Olsson en Brock. Op het middenveld Kivuvu, Davids en Schone en voorin Worm, Saidi en Tshibamba.

In de 25ste minuut, maakte Worm, ietwat tegen de verhouding in, 1-0 voor NEC.

30ste minuut: Davids scoort de 2-0, NEC heeft nu ook het betere van het spel.

34ste minuut: Worm valt geblesseerd uit, Vadocz komt erin.

Ruststand: 2-0 voor NEC.

Opstelling NEC tweede helft in 4-4-2: Goal: Baart. Achterin Dani, Pothuizen, Olsson en Brock. Op het middenveld Kivuvu (rechts), Vadocz, Davids (centraal) en El Achaoui (links) voorin: Saidi en Tshibamba. Twee wissels dus. Baart voor Babos en El Achaoui voor Schone.

Wissel 55ste minuut: Wisgerhof erin voor Pothuizen en Otten erin voor Dani.

60ste minuut Sparta scoort de 2-1. Penalty’s zouden nu beslissend zijn voor toernooiwinst.

63ste minuut: Scholten erin voor Brock.

65ste minuut: Saidi mist 1 op 1 met doelman Wapenaar van Sparta. De ploeg uit Rotterdam is het sterkste in de eerste 20 minuten van de 2e helft.

77ste minuut: Tshibamba scoort de 3-1 voor NEC.

80ste minuut: Baart stopt penalty.

90ste minuut: Einde wedstrijd. Penalty’s gaan beginnen. Als NEC wint dan zijn ze winnaar van het toernooi. Als Sparta wint, dan volgen er 3 beslissingspenalty’s voor de toernooiwinst.

Penaltýserie: Scholten raak, Sparta raak, Vadocz raak, Sparta raak, Tshibamba raak, Sparta raak, Wisgerhof raak,  Sparta raak, El Akchaoui mist panenka-penalty op de lat, Sparta mist ook. 4-4. Kivuvu scoort, Sparta scoort, Saidi scoort, Sparta mist.