NEC laat Europese uitsupporters in de kou staan

Al jaren leeft bij veel trouwe fans het gevoel dat NEC een tweesporenbeleid voert wat betreft wedstrijdbezoek. Aan de ene kant wordt op alle mogelijke manieren getracht de eigen Goffert zo vol mogelijk te krijgen, aan de andere kant wordt het bezoeken van uitwedstrijden – opz’n zachts gezegd – niet gestimuleerd. De kaartverkoop informatie die afgelopen dagen bekend is gemaakt rondom de vier Uefa Cup wedstrijden versterkt dit gevoel.

Zoals we al eerder melden is de kaartverkoop voor de thuiswedstrijden prima verzorgd. Ruim voldoende tijd voor de seizoenkaarthouders om hun eigen stoel terug te kopen, leuke passepartout korting en een extra bonus in de vorm van een gratis kaart voor de bekerwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Uitstekend.

Ben je echter bereid je spaarcenten (zo ze nog ter beschikking staan) in de club te steken door de verre reis naar Zagreb of Moskou te gaan maken, dan blijkt de club een stuk minder behulpzaam. Jaren geleden vertrokken er vanuit de club meerdere bussen naar het verder gelegen Krakow, maar naar Zagreb wordt door de club geen busreis georganiseerd, omdat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden. Een zeer opmerkelijke conclusie, vooral gezien het feit dat de club pas ná het verstrekken van deze informatie naar Kroatië afreist om de veiligheidsaspecten te gaan bespreken. Verder kun je je natuurlijk afvragen of het veiliger is dat tientallen, zoniet honderden supporters op eigen houtje naar Zagreb gaan en alles zelf moeten regelen. In de competitie worden vele onnodige verplichte combi’s opgelegd, dit alles om de veiligheid maar te kunnen bewaren, maar in Kroatië is het veiliger als iedereen het maar zelf uitzoekt? De eigen vervoer optie is prima en vele supporters hadden hier sowieso al voor gekozen, maar door het niet organiseren van een busreis laat NEC een flink aantal fans die eigen vervoer niet kunnen betalen of regelen, in de kou staan. Jammer, want iedereen is gebaat bij een vol uitvak in Zagreb.

Het mag bekend zijn dat voor de reis naar Moskou een visum nodig is. Dat is lastig te regelen, vooral het gegeven dat voor een visum een ‘uitnodiging’ uit Rusland benodigd is zorgt voor vele vraagtekens. NEC ‘helpt’ de fans met het plaatsen van een link naar een website die een dergelijk visum kan regelen en plaatst de belangrijkste eisen zonder te kijken wat wel en niet relevant is. Een trip naar Spartak zal immers moeilijk als zakelijke reis opgevoerd kunnen worden. Enige vorm van coördinatie om dit lastige traject voor alle supporters in één keer in goede banen te leiden lijkt verder niet te bespeuren. De informatie op de site roept eigenlijk alleen maar meer vragen op dan dat het antwoorden geeft.

Een georganiseerde reis naar Zagreb of een visum regelen is uiteraard geen verantwoordelijkheid van de club, maar het zou NEC sieren als ze in elk geval een beetje moeite zouden doen om het de supporters die de club in Europa willen volgen zo makkelijk mogelijk te maken. Een gemiste kans helaas. Al is het nog niet te laat….

Pol

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan