NEC is een middenmoter

De begroting van NEC is het komend seizoen maar 200.000 euro meer dan vorig seizoen. NEC kan volgens algemeen directeur Jacco Swart in het huidige stadion niet verder groeien. ,,Daarom willen we het Goffert Stadion over drie jaar uitbreiden naar 20.000 plaatsen. Ook moet er een topsporthal komen. In dat geval gaan we richting de 20 miljoen euro,’’ aldus Swart.

Ajax en PSV blijken nog altijd verreweg de clubs met de grootste begroting van de eredivisie. Ajax met een geschatte begroting van 65 miljoen euro en PSV volgt met 63 miljoen euro. Feyenoord staat stevig op plek drie, terwijl FC Twente, SC Heerenveen en AZ de subtop vormen.

Vooral Twente maakte een enorme grote stap omhoog. Met een begroting van 16,5 miljoen naar 28 miljoen verdubbelde de club uit Enschede deze bijna. Heerenveen is zeer constant met een stijging van twee, drie tot vier miljoen per jaar. AZ moet iets gas terugnemen na een zeer teleurstellend seizoen.

Na de drie laatstgenoemde clubs volgt een tweede subtop met FC Groningen, FC Utrecht en vitesse. NAC, NEC, Willem II, ADO Den Haag en Roda JC vormen de grote middenmoot. Sparta, De Graafschap en Heracles behoren tot de armste clubs in de eredivisie, maar promovendus FC Volendam spant de kroon met 5,1 miljoen.

vitesse had afgelopen seizoen met een begrotingstekort te maken. Dankzij een regeling met de gemeente werd de club gered. Komend seizoen denkt vitesse 200.000 euro winst te maken. De arnhemse club haalt meer inkomsten binnen via sponsoring, aan de andere kant stijgt de spelersbegroting. Opvallend is het feit dat men met een begroting kan werken die zo’n 2,5 miljoen hoger ligt dan die van NEC.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan