Meneer Lagerbäck: “Wakker worden, de naam is Olsson”

Hij kwam in de zomer van 2005 als een van de grote talenten die behoorden in het rijtje Barreto, Boutahar en Niedzielan. Al snel groeide hij uit tot een vaste waarde in onze NEC verdediging. Samen met aanvoerder, en mister-NEC, Peter Wisgerhof vormt hij een uitstekend koppel. Met zijn lange lichaam, kopsterkte en felheid is hij een geliefde speler onder de NEC-supporters. De transferwindow duurt nog tot en met komende maandag, maar vooralsnog speelt Jonas Olsson komende zaterdag gewoon in onze Goffert.

Diverse clubs toonden al interesse en West Bromwich Albion had recent, of heeft nog, gesprekken met NEC over een overgang naar hun gelederen. De zak met geld is wat beperkter nu zij uit het toernooi om de League Cup liggen. We wachten in spanning af of het nog tot een akkoord komt, met WBA, of toch een andere geinteresseerde club. Sportief hopen we natuurlijk dat Jonas onze clubkleuren blijft verdedigen! Financieel heeft hij nog een contract voor een seizoen en is een verkoop nu, of in de winter-transferwindow, een must om nog iets voor hem te kunnen vangen.

Afgelopen week speelden de meeste (Europese) landen oefeninterlands ter voorbereiding op de komende WK-kwalificatieduels. NEC was met drie spelers hierbij vertegenwoordigd. Aankoop Lasse Schöne deed mee bij Jong Denemarken, Youssef El-Akchaoui maakte zijn officiële debuut voor Marokko en Gábor Babos mocht eindelijk weer onder de lat staan bij Hongarije. Afgezien van zijn kwaliteiten, want die heeft hij absoluut, was dat logisch te noemen. Erwin Koeman, die de doelman kent van zijn trainerschap bij Feyenoord, is sinds een tijdje de bondscoach van de Hongaren.


Zijn Zweedse collega had ook een oefeninterland op het programma. Je zou denken dat na het voor hen teleurstellende Europees Kampioenschap, er veranderingen zouden komen binnen de selectie van de Zweden. Althans voor ons NEC’ers zou het logisch zijn als die verandering het toevoegen van Olsson aan zijn keurkorps zou zijn. Lars Lagerbäck plaatste hem echter niet eens in de voorselectie voor het duel tegen Frankrijk.

Vandaag las ik de volgende headline: ‘Drie Eredivisiespelers in Zweedse selectie’. Toen dacht ik bij mezelf; zou Jonas dan eindelijk erbij zitten? Niets was minder waar, blijkbaar zijn er toch wat meer Zweden in de Nederlandse Eredivisie actief dan ik dacht. De nieuwe keeper van PSV is een Zweed, en FC Groningen heeft er ook twee rondlopen en dat zijn deze drie geselecteerde spelers. Bij Ajax loopt er ook nog een rond, Rasmus Lindgren. Voor de oefenpot tegen de Fransen zegde hij af omdat hij zich op zijn Amsterdamse werkgever wilde concentreren. Dat werd hem door Lagerbäck niet in dank afgenomen. Momenteel is hij niet welkom in zijn selectie. Of hij met deze middenvelder gesproken heeft weet ik niet, of hij hem zelfs een hoofdstedelijk bezoek gebracht heeft na zijn afzegging is mij ook niet duidelijk. Maar indien dit het geval is, kon zijn TomTom het mooiere Nijmegen niet vinden? Een mini-cursus spelling Lars: N I J M E G E N

De scouts van diverse clubs, als we de media mogen geloven, uit met name Duitsland en Engeland hebben hun TomTom blijkbaar beter onder de knie dan de hoofdtrainer van de Zweedse voetbalbond (SvFF). Zijn die scouts nou zo goed, of Lagerbäck zo ….. ? Persoonlijk moet ik toegeven dat ik weinig televisiebeelden gezien heb van de Zweden tijdens het afgelopen EK. Toch werd mij duidelijk dat er niet al te best verdedigd werd. Normaliter toch hun sterkste linie. Waarom was Olsson niet geselecteerd? Zo veel beter waren de actieve verdedigers niet.

Het is te hopen voor het Zweedse volk dat het beter gaat in de komende duels, dan op het EK en tegen Frankrijk (2-3 verlies). Op 6 september komt Albanië op bezoek; enkele dagen later mogen zij op bezoek bij het Hongarije van Babos, Vadocz en Koeman. Met zo een sterke middenvelder en dito keeper lijkt mij een gelijkspel het maximaal haalbare voor Lagerbäck en de zijnen. Voor Olsson persoonlijk hoop ik dat Vadocz samen met zijn aanvallers de Zweden een flink pak slaag geeft. Een kans voor Jonas is allang meer dan terecht, de vraag is alleen: Meneer Lagerbäck, al wakker ?

JdB

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan