Mario Been neemt Groningse amateurs serieus

Vandaag in de Gelderlander.

Mario Been neemt Groningse amateurs serieus
NEC mist Radomski, Zomer, Sibum, en Saïdi tegen Be Quick.

Tussen de competitie­verplichtingen en de Europese be­sognes door wacht NEC vanmid­dag ( 17.00 uur) een bekerklus te­gen Be Quick. In navolging van Rijnsburgse Boys (tegen RBC) en HHC (tegen Go Ahead Eagles) pro­beert ook de hoofdklasser uit het Groningse Haren voor een stuntje te zorgen.

Mario Been houdt vanavond een handvol vaste krachten aan de kant, maar niet omdat hij het be­kertoernooi niet serieus neemt. „Wie mij kent, weet dat ik elke wedstrijd wil winnen. Ik vind dat we het aan onze stand verplicht zijn om een ronde verder te ko­men. Dat Zomer, Sibum, Ra­domski en Saïdi tegen Be Quick niet spelen, heeft niets te maken met onderschatting, alleen met het feit dat zij kleine pijntjes heb­ben. We hebben een brede selec­tie, nu zijn er een paar andere jon­gens (Otten, Worm, Kivuvu) aan de beurt om te laten zien dat zij horen te spelen. Ik maak de opstel­ling, maar het zijn de spelers die bepalen of ik ze inzet.”

Eric Meijers, dit jaar op stage bij NEC, denkt niet dat Be Quick een serieus obstakel zal vormen voor de Nijmeegse profs. „Ik ken die ploeg als mijn broekzak”, vertelt Meijers, hoofdtrainer van Achil­les’ 29. „Be Quick, dat is alleen Wil­lem Lanjouw, hun spits.” Been: „We hebben Be Quick twee keer bekeken. De eerste keer toen ze tegen Xerxes voor de beker speelden en het afgelopen week­einde heeft Wim Rip ze zien spe­len tegen Joure. Het is een stugge, fysiek sterke ploeg. Die Lanjouw steekt er inderdaad bovenuit. Daar krijgen we onze handen vol aan.”

De bedaagde training op een van de bijvelden van De Eendracht maakte gisteren duidelijk dat het nog wel even gaat duren voor de Nijmegenaren een beroep kunnen doen op Collins John. De 22- jarige aanvaller deed niet mee met de groep, maar liep op een sukkeldrafje zijn rondjes. Pas nadat de meeste spelers de douches hadden opgezocht, trapte hij ook nog een paar balletjes. John verklaarde begin deze week dat hij hoopte er zondag tegen Heracles bij te kunnen zijn, maar Been sluit dat categorisch uit. De coach verwacht dat de spits, die vlak voor het einde van de trans­ferperiode werd gehuurd van Ful­ham, pas op z’n vroegst over twee weken speelklaar is.

Been is er uiteraard niet blij mee: „ Als je een speler haalt, wil je na­tuurlijk ook dat hij speelt. Maar daar is voorlopig nog geen sprake van. Collins John ligt conditioneel nog een heel stuk achterop, zolang hij die achterstand niet heeft weg­gewerkt hefet het zin om hem op te stellen. En daarna moet hij het normale traject afleggen, dus eerst een paar wedstrijden in het twee­de.”

Vermoedelijke opstelling NEC:
Babos; Fernandez, Wisgerhof, Otten, El-Akchaoui; Kivuvu, Schöne, Davids; Bouaouzan, Van Beukering, Worm.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan