Maar alleen als jullie braaf zijn

Op verschillende sites.

Burgemeester belooft bier op tribune NEC

Supporters van de Nijmeegse voetbalclub NEC mogen volgend seizoen bij niet-risicowedstrijden weer bier op de tribunes van het Goffertstadion drinken. Dat heeft burgemeester Thom de Graaf hun in het vooruitzicht gesteld, als het feest wegens het bereiken van de UEFA Cup zondagavond in Nijmegen niet uit de hand loopt.

Tienduizenden hadden zich zondagavond verzameld in het Goffertpark om de spelers van NEC toe te juichen. ’s Middags keken al duizenden supporters naar de wedstrijd tegen NAC in Breda op een megascherm dat de gemeente op de Goffertwei had laten plaatsen. Hoewel er veel vuurwerk werd afgestoken, hoefde de massaal aanwezige politie niet in te grijpen.

De Graaf werd bij de huldiging getrakteerd op een fluitconcert van de supporters. Die zijn boos, omdat ze vinden dat NEC in het stadscentrum gehuldigd had moeten worden. De gemeente koos voor het Goffertpark omdat daar meer ruimte is. De laatste huldiging vijf jaar geleden in het centrum van de stad liep uit op grootschalige rellen en vechtpartijen met de politie. (Grootschalige vechtpartijen????)

Supportersverenigingen hebben opgeroepen om zondagavond alsnog naar het centrum van de stad te trekken om daar verder te feesten. De Graaf waarschuwde dat „het een mooi feest moet blijven, zodat we volgend seizoen weer bier op de tribune kunnen toestaan”. De burgemeester overhandigde de NEC-spelers flessen Nijmeegs Moenenbier „om te laten zien dat we in Nijmegen goed met bier kunnen omgaan”.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan