Looyen kandidaat bij De Graafschap

Vandaag in de Gelderlander

Looyen kandidaat bij De Graafschap
 
Leen Looyen is een voorname kandidaat om bij De Graafschap technisch directeur te worden. De 59-jarige Looyen maakte giste­ren plots bekend dat hij op 1 janua­ri 2009 stopt als hoofd scouting bij NEC. „Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging”, aldus Looyen.
Niet geheel toevallig stopt Han Ber­ger op 1 januari bij De Graafschap als technisch directeur. Berger is de belangrijkste kandidaat om Rob Baan op te volgen als technisch di­recteur bij de Australische voetbal­bond.

Berger maakte eind juli al bekend dat hij zou stoppen bij De Graaf­schap, zodat de club in alle rust op zoek kon naar een opvolger. Voor­zitter Sietze Veen sprak in eerste instantie met een groot aantal kan­didaten. Uiteindelijk bleven er drie genomineerden over. Behalve Looyen is ook Arno Pijpers een van de gegadigden om op De Vij­verberg de technische lijnen uit te zetten.

Looyen geniet de voorkeur, omdat De Graafschap-voorzitter Sietze Veen een ervaren directeur zoekt, die op het gebied van scouting het nodige in zijn mars heeft. Verder is Looyen, oud-trainer van Vitesse, NEC, Emmen en RKC en voorma­lig technisch directeur bij NEC, goed bevriend met Berger. Toen Berger moest afzien van de functie als bondscoach op de Nederlandse Antillen, droeg hij de naam van Looyen aan. Die was daar dit jaar enige maanden bondscoach.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.