KNVB evenementen rookvrij, volgend seizoen overal?

Onderstaand bericht komt van de KNVB website. Na het Gelredome en de Arena – beide op basis van de ‘horecawet’ waar ook gesloten sportaccommodaties onder vallen – zijn dus ook de KNVB evenementen vanaf nu rookvrij. De verwachting is dat dit het begin is van een algeheel rookverbod in voetbalstadions dat in het seizoen 2009-2010 in zou moeten gaan. De KNVB is al enige tijd bezig de clubs warm te krijgen voor een dergelijk verbod.

Met ingang van het seizoen 2008/’09 zijn voetbalstadions tijdens KNVB evenementen geheel rookvrij. De eerste wedstrijd waarop deze regelgeving van toepassing is, is de Johan Cruijff Schaal op zaterdag 23 augustus in de Amsterdam ArenA. PSV en Feyenoord starten op korte termijn met de voorverkoop voor deze Supercup.

Tijdens thuiswedstrijden van onder andere Oranje, Jong Oranje en de KNVB bekerfinale mag er in de stadions derhalve ook niet meer gerookt worden. De voetbalbond sluit met dit besluit aan op de nieuwe wetgeving die op 1 juli 2008 is ingegaan. ,,Als sportbond vinden wij het rookverbod in openbare ruimten een goede zaak. Sporten doen we voor de topprestaties, voor ons plezier en ook voor onze gezondheid. Roken past daar niet bij.", aldus Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan