Kleine klassieker, grote prijs

Vandaag in de Gelderlander.

Kleine klassieker, grote prijs
NEC en NAC bepalen onderling wie vierde UEFA Cup- ticket krijgt.

Vijf jaar geleden was hij er ook bij toen NEC Europees voetbal haalde. Aanvoerder Peter Wisgerhof schat de huidige prestatie van de Nijmeegse ploeg echter hoger in dan die van 2003. „Dat was een uniek moment, vooral omdat we het letterlijk in de allerlaatste minuut van het seizoen klaarspeelden. Maar destijds zat alles mee, terwijl we het nu zelf hebben afgedwongen. Vergeleken met toen voetballen we veel beter. En zo’n reeks als wij de laatste maanden hebben neergezet, dat zal volgens mij nooit meer gebeuren bij NEC. Het waren allemaal finales, als we onderweg één keer verloren hadden, was het afgelopen geweest.”

Dat de Nijmeegse club Europa in gaat, staat sinds zondag vast. Maar of het Intertoto dan wel UEFA Cup wordt, moet de komende dagen duidelijk worden als NEC tweemaal tegen NAC Breda aantreedt. De ploeg van Brandts kende een voortreffelijk regulier seizoen. NAC eindigde als derde maar in de playoffs wil het niet lukken. „Toch blijf ik zeggen dat ze een sterke ploeg hebben”, zei Mario Been die afgelopen maandag aanwezig was bij NAC- Heerenveen. „ Ze begonnen goed en lekker agressief, je kon zien dat ze voor hun laatste kans streden. Maar na het doelpunt van Sibon was het over.”

Anders dan Been, die nagenoeg zijn sterkste formatie kan inzetten, kampt Brandts in de aanloop van de seizoensapotheose met personele problemen. Vooral achterin valt er nog wel wat te puzzelen voor de coach. Zwaanswijk komt dit seizoen niet meer in actie en Van Gessel is geschorst. Daar staat tegenover dat Penders weer inzetbaar is. NAC treedt vanavond aan met twee spitsen (Lurling en Idabdelhay), waarbij De Graaf als hangende rechtsbuiten opereert. Been heeft het wat dat betreft een stuk eenvoudiger. „Behalve Bobson is alles en iedereen fit. En we hebben Van Beukering weer terug na zijn schorsing. Gelukkig, hij is heel belangrijk voor ons spel, zeker als er per se gescoord moet worden.”

Vermoedelijke opstelling : Babos; Nalbantoglu, Wisgerhof, Olsson, El- Akchaoui; Sibum, Holman, Vadocz; Lens, Van Beukering, Davids.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan