Jong NEC verliest in Hengelo

Jong NEC heeft vanavond met 2-0 verloren van Jong FC Twente. De wedstrijd werd gespeeld op het trainingscomplex van de club in Hengelo. NEC eindigde de wedstrijd met 10 man, Rein Baart moest eraf met rood.

Van de officiële site onderstaand wedstrijdverslag:
In een gelijkopgaande wedstrijd was de stand bij rust nog 0-0. In de 52ste minuut opende Erwin Nieuwboer de score namens de thuisploeg: 1-0. Daarna kreeg N.E.C. via Jhonny van Beukering en Moestafa El Kabir een aantal kansen om gelijk te maken. In de 72ste minuut scoorde Mark Otten na een ongelukkige situatie een eigen doelpunt: 2-0. Het slotoffensief van N.E.C. mocht niet meer baten. In slotfase moest doelman Rein Baart het veld met een rode kaart verlaten nadat hij na een Twentse counter buiten het strafschopgebied aan de noodrem moest trekken. Nicholas Skverer kwan in de ploeg voor het restant van de wedstrijd. Hij zal Baart aanstaande zaterdag bij het eerste elftal waarschijnlijk ook vervangen aangezien de schorsing die Baart krijgt ook voor het eerste elftal geldt.

Opstelling: Baart; Van den Boogaart (85 Skverer), Pothuizen, Otten, Goderie; Scholten, Burgzorg (75 Carmelia), Kivuvu; Tshibamba, Van Beukering, El Kabir.

Op de ranglijst behoudt Jong NEC nog net de koppositie, al komt de concurrentie nu wel erg dichtbij. Na 18 uit de eerste zes duels haalden de mannen van Wim Rip de laatste drie wedstrijden slechts 1 punt. De stand aan kop: