Jong NEC veert op na rood doelman Vermeer

Vandaag in de Gelderlander een verslag van Jong NEC dat gisteren van Jong Willem 2 won.

Jong NEC veert op na rood doelman Vermeer
Ploeg vanWim Rip verslaat hekkensluiter JongWillem II.

De hoofdmacht van NEC gaat sinds jaar en dag stee­vast onderuit tegen de nummer laatst, het beloftenelftal heeft ken­nelijk minder problemen als het te­gen de hekkensluiter speelt. Jong NEC boekte gisteravond een rui­me 4-0 zege op rode lantaarndra­ger Willem II en is voorlopig even uit de zorgen.

Zo gemakkelijk als de eindstand doet vermoeden, ging het overi­gens niet in het Gofferstadion. Wil­lem II was 43 minuten lang de be­tere ploeg. Maar de wedstrijd kan­telde nadat Kenneth Vermeer de rode kaart kreeg. Joël Tshibamba reageerde attent op een slechte te­rugspeelbal en ging gewillig neer toen de Tilburgse goalie hem licht­jes beroerde. Vermeers vervanger Van Binsbergen had geen schijn van kans op de strafschop van Rut­gerWorm: 1-0.

Met een mannetje meer maakte NEC het karwei na rust redelijk simpel af. Tshibamba kopte op aan­geven van Dominique Scholten raak, Worm tilde met zijn tweede van de avond de marge naar drie en in blessuretijd zorgde invaller Umran Bozbiyuk voor de 4-0 eind­stand. Een opmerkelijk kereltje, die Boz­biyuk. Slechts 1 meter 70, maar voor de duvel niet bang en behept met een neusje voor de goal, zo bleek gisteravond maar weer eens. Bij zijn eerste optreden in het be­loftenteam, vorige week tegen Hee­renveen, maakte hij ook al een doelpunt. Met het hoofd nog wel.

„Dat overkomt me wel vaker, sco­ren bij mijn debuut”, vertelde de jonge Arnhemmer met een brede grijns op het gezicht. „Ik deed het bij Vitesse, waar ik van mijn elfde tot mijn achttiende heb gevoet­bald, bij AGOVV toen ik mijn prof­debuut maakte en dit seizoen ook bij TOP.” De eigenzinnige Bozbiyuk hield het een paar weken geleden na een meningsverschil met de tech­nische staf voor gezien in Oss en meldde zich op De Goffert. Daar heeft Wim Rip zich voorlopig over hem ontfermd. „Umran is een vaatje buskruit”, aldus Rip. „ Af en toe gaat zijn temperament met hem op de loop. Daar moet ie aan gaan werken. Zoals hij nog heel veel moet leren. Maar je hebt gelijk, deze jongen heeft wel wat. En als hij er elke week een maakt, hoor je mij niet klagen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan