Jong NEC haalt verdienstelijk punt in Alkmaar

Jong NEC heeft vanavond in Alkmaar een nuttig punt meegenomen in de strijd tegen degradatie. Ondanks de verre afstand had de Trouwe Honden verslaggevers in Alkmaar, uit hun monden tekenden we het volgende wedstrijdverslag op:

Op het slechte veld van Sportpark ’t Lood gaat AZ, met een voorhoede die normaal in de eredivisie meedraait, furieus van start. In de eerste tien minuten creëren de Almaarders meerdere kansen, maar slagen er niet in doel te treffen. Baart verricht nuttige reddingen op een goed schot van El Hamdaoui en een kopbal van Pèlle. Na een minuut of 25 gaat de storm wat liggen en kruipt Jong NEC langzaam uit de schulp. Een mooie boogbal van Davids levert net geen treffer op. NEC wordt even later een penalty onthouden als Bozbiyuk omver wordt geduwd. Na nog een kopbal van Fachtali is het woord weer aan AZ, maar vlak voor rust vinden Pèlle en Ari opnieuw de uitblinkende Baart op hun weg.

Zo’n tien minuten na rust (54e minuut) brengt Dominique Scholten Jong NEC op voorsprong met een schitterende vrije trap. Lang kunnen de mannen van coach Wim Rip niet van de voorsprong genieten, want vijf minuten later (59e minuut) brengt El Hamdaoui met een mooi schot de Alkmaarders al weer op gelijke hoogte. Rip brengt twintig minuten voor tijd Tshibamba voor Bozbiyuk, waarna Pèlle namens de Alkmaarders een enorme kans om zeep helpt met een veel te truttig lobje. Ook NEC heeft nog kansen om de wedstrijd te winnen, Fachtali mist een goede kans en een bal van Tshibamba wordt van de lijn gehaald. Pèlle heeft de laatste kans om een winnaar in dit duel te forceren maar zijn kopbal gaat naast.

Al met een al een verdienstelijk gelijkspel voor Jong NEC, dat doelman Baart mag danken. Doordat laagvliegers Utrecht en Willem II in een onderling duel de punten deelden blijft de voorsprong van ons beloftenteam op de degradatieplaatsen zes punten. Volgende week maandag speelt Jong NEC een belangrijke pot als het op bezoek gaat bij FC Utrecht.

Basis opstellingen

AZ: Waterman; Kolemainen, Gunnarsson, Moreno; Pocognoli, Matic, Augustien, Medunjanin; Ari, El Hamdaoui, Pèlle
NEC: Baart; Muslu, Aarab, Drost, Brock; Kivuvu, Davids, Worm, Scholten; Fachtali, Bozbiyuk


Rein Baart redde een punt voor Jong NEC

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan