Jong NEC doet een Sparta(k) in Rotterdam

Jong NEC heeft vanavond de koppositie in de beloften eredivisie terug veroverd door een 1-2 overwinning op Sparta in Rotterdam. De ploeg van Wim Rip deed dat op de laatste dagen zo bekende Spartak uit wijze. Utrecht liet gisteren nog even zien hoe het moet en vandaag bleek ook Jong NEC het te kunnen. In de laatste tien minuten van de wedstrijd werd een 1-0 acherstand alsnog omgebogen in een 1-2 overwinning (82e en 90e minuut).

Jong FC Twente 12 – 20

Volgende week speelt Jong NEC het laatste duel voor de winterstop in Munstergeleen waar Jong Fortuna Sittard wacht in het kader van de KNVB beker.

Westrijdverslag van de officiële site:
Beide trainers konden gisteravond ruim putten uit de eerste selectie van hun clubs. Sparta-coach Geert Meijer stelde Varkevisser, Van Gessel, Adeleye, Rutjes, Rose, John en Toet op, Rip deed een beroep op Pothuizen, Otten, Kivuvu, Van den Boogaart, John, Tshibamba en El Kabir.

De Nijmegenaren waren voor rust sterker. De thuisclub was alleen dreigend bij spelhervattingen. Joël Tshibamba was met een schot op de paal het dichtst bij de openingstreffer. Ook Patrick Pothuizen kreeg een goede kans, maar strandde op Varkevisser. Tien minuten na de hervatting nam Sparta verrassend de leiding. Verdediger Ayodele Adeleye kopte raak uit een hoekschop: 1-0. Om de dreigende nederlaag af te wenden, stuurde Rip routinier Pothuizen in de slotfase weer naar voren. Net als vorige week tegen RKC was het gokje weer succesvol. Kort voor tijd scoorde Jean Black, ingevallen voor de lichtgeblesseerde John, vanuit een scrimmage de gelijkmaker: 1-1. Maar er zat nog meer in het vat voor de bezoekers. Omdat de scheidsrechter onverklaarbaar veel blessuretijd bij trok, kon N.E.C. zelfs de winst pakken. Pothuizen verlengde een vrije trap, Moestafa El Kabir was er als de kippen bij om af te ronden: 1-2. Omdat N.E.C.-verdediger Burgzorg daarna nog een bal van de lijn haalde, namen de Nijmegenaren drie punten mee naar huis. "Een beetje geluk gehad" , erkende Rip.