Jong NEC bereikt halve finale

Nijmeegse formatie schakelt beloftenteam van Heerenveen uit.

Jong NEC heeft zich gisteravond geplaatst voor de hal­ve finale van de KNVB-beker voor beloftenteams. De equipe van coach Wim Rip was met 3-2 te sterk voor de leeftijdgenoten van Heerenveen.

Rip beschikte gisteravond over een sterke ploeg. Zo kon hij een be­roep doen op Dominique Kivuvu en Jhonnie van Beukering. De spits, die met een conditie-achter­stand kampt, moet bij Jong NEC zijn plaatsje in de hoofdmacht zien terug te krijgen. De Velpenaar werkte hard en was als aangever betrokken bij de eerste twee Nij­meegse doelpunten. In de zesde minuut schonk hij met een subtiel tikje Bart van Brakel vrije door­tocht naar de 1-0. En vlak na rust stelde hij Karim Fachtali in staat voor 2-1 te zorgen. Kort voor de pauze had Paulo Henrique Heeren­veen met een fantastische goal op gelijke hoogte gebracht.

Na rust trok de thuisploeg het la­ken naar zich toe. Kort na Fachta­li’s treffer kreeg Heerenveen- speler Arnor Smarason rood vanwege een smerige overtreding op Ties Booltink. NEC wist weinig te be­ginnen met de man- meer- situatie, maar met een fantastische kopbal besliste invaller Joel Tshibamba het duel: 3-1. De tweede treffer van Paulo Henrique, vlak voor tijd, bracht de Nijmeegse winst niet meer in gevaar. Wim Rip was na afloop een tevre­den man. „We zitten in een goede fase, ook omdat we er nu een paar jongens van het eerste bij hebben. De kracht van dit team is dat ieder­een voor elkaar knokt. Daarnaast zie je dat sommige jongens, met name Bob Verweij en Ties Bool­tink, de laatste tijd een stapje voor­waarts hebben gemaakt.” Behalve Jong NEC schaarde ook het beloftenteam van PSV zich bij de laatste vier. De ploeg van coach Anton Janssen won met 1-3 bij Feyenoord. De twee andere kwart­finales (AZ-FC Den Bosch en Wil­lem II-RKC Waalwijk) werden af­gelast.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan