Hoe gaat het met Alexander Prent?

Tijdens zijn verhuurperiode bij Top Oss hadden we nog redelijk zicht op zijn verrichtingen, maar na zijn transfer naar het Zweedse Halmstad zijn de meeste NEC-fans hem uit het oog verloren. De Trouwe Honden besloot eens contact op te nemen met Alexander Prent.

Alexander, hoe bevalt het bij Halmstad BK?

We hebben het erg naar onze zin maar sportief zit het al een tijd tegen. Ik ben voor de rechtshalf positie gehaald en heb daar dit seizoen ook de eerste 8 wedstrijden als basis speler gespeeld. Ik kreeg echter eind mei last van m’n lies/buikspier, sinds die tijd heb ik niet meer mijn normale niveau kunnen halen. Toen ik hier kwam in januari en ik er dus al 6 maanden bij NEC op had zitten begon de voorbereiding op het seizoen, dat in maart begon. Daarna begon meteen een soort inhaalrace van wedstrijden i.v.m het EK en speelden we toen dus 9 wedstrijden in 5-6 weken, waarbij ook heel veel verre uitwedstrijden, waarbij je 3 dagen weg bent. Heel vermoeiend dus allemaal en waarschijnlijk ook het begin van de nu al lange blessure. Ik speelde als ik weer bijna fit was en net 2 weken had mee getraind met de groep, alweer wedstrijden met het 2de om ritme te krijgen maar kreeg dan vaak weer last na 2-3 wedstrijden, waardoor ik nooit weer helemaal heb kunnen aansluiten bij de groep. Ik ben na de EK stop een paar keer ingevallen, maar kamp dus al 4 maanden met die vervelende blessure. Na dit seizoen heb ik nog een contract voor 2 seizoenen, dus tot en met 2010 hoop ik hier nog veel wedstrijden te mogen spelen.

Ben je nu wel weer fit of sukkel je nog steeds met je blessure?

Er hebben de afgelopen 2 weken aardig wat dokters naar me gekeken en er schijnt een aangeboren afwijking in een van m’n twee heupen te zitten die deze klachten veroorzaakt. Ik mis een stuk bot in m’n heupgewricht waardoor m’n lichaam en vooral m’n buikspieren gewend zijn harder te werken om normaal te kunnen functioneren op topsportniveau. Door dit lange seizoen zijn die spieren nu gewoon echt te moe en dus overbelast. Op dit moment kan ik haast niks, zelfs joggen doet pijn.

Wat zijn dan nu de vooruitzichten voor de rest van je voetbal carriere?

De dokter zegt dat het geen problemen kan veroorzaken, maar we moeten het de aankomende tijd wel goed in de gaten houden en als er niet echt een verbetering is binnen nu en 3-4 weken, dan moeten we misschien een kleine operatie overwegen. Ik hoop dat ik in januari, als hier de voorbereiding weer begint, kan aansluiten bij de groep met een iets aangepast schema voor mij om gewoon fit en scherp het nieuwe seizoen te kunnen starten in maart. Aangezien het seizoen hier nog 3 wedstrijden duurt (tot 24 november) en ik dus dit seizoen niet meer in actie kan komen, is het voor mijn lichaam alleen maar goed dat ik rust krijgt tot 5 januari, wanneer onze voorbereiding op het seizoen 2009 begint.

Vertel eens wat over Halmstad, waar ligt het, wat voor een stad is het?

Halmstad lig in het zuidwesten van Zweden, precies tussen Malmö en Göteborg in. Het is een stad met 70.000 inwoners en is in de zomer de populairste kustplaats van Zweden. Halmstad is 700 jaar oud en heeft veel mooie oude gebouwen, gezellige pleintjes en binnenplaatsjes. Voordat ik hier naar toe ging om rond te kijken, een jaar geleden, heb ik natuurlijk meteen aan Jonas (Olsson, red.) gevraagd wat hij er van af wist en die was meteen erg positief. Hij komt uit Landskrona wat vanaf Halmstad 45 minuten rijden is naar beneden richting Malmö. Gelukkig zit ik hier samen met m´n vriendin Karen, we hebben het hier erg naar onze zin.

Hoe is het verder met de club Halmstad BK, hoe doen jullie het in de competitie,voldoen jullie aan het verwachtingspatroon?

We staan nu op plaats 5 in de Allsvenskan (hoogste Zweedse divisie, red.) die bestaat uit 16 ploegen. We houden clubs als Malmö, AIK en Hammerby achter ons. We draaien dit seizoen boven verwachting. Jammer genoeg is er geen kans meer om Europees voetbal te halen, want hier in Zweden krijgt de kampioen een ticket voor de voorronde CL, de nummers 2 en 3 spelen Uefa cup. Het niveau in Zweden is iets onder het niveau van de eredivisie. De nummer 1 in Zweden, Kalmar FF (tegenstander van Feyenoord in de 1ste ronde Uefa Cup) zou qua niveau passen in het linkerrijtje van de eredivisie. Halmstad BK zou meedoen met de onderste 5 in de eredivisie. Er word wel echt anders gevoetbald, wat moeilijk te vergelijken is met hoe er in de eredivisie wordt gespeeld. Hier is het meer Engels, lange ballen en erg fysiek.

Heb je nog contact met (oud) spelers van NEC?

Ik heb nog steeds veel contact met Muslu omdat wij tijdens onze NEC tijd erg naar elkaar toe zijn gegroeid. Hij behoort nu zeker tot een van mijn beste vrienden, ik was getuige op z´n bruiloft. Verder heb ik af en toe contact met Mark van den Boogaart en sms soms met nog wat andere jongens van de selectie.

Wat heb je meegekregen van het afgelopen seizoen van NEC?

Alles, volg het op de voet! Het eerste dat ik heb gedaan toen ik hier in Zweden kwam wonen was een schotel ophangen aan mijn huis, zodat ik Nederlandse tv kon ontvangen. Ik heb sinds kort Eredivisie Live dus hou ze goed in de gaten en vind de successen erg leuk voor de club.

Hoe heb je de europese wedstrijden beleeft van NEC?

Ik heb ze gevolgd op de website van Omroep Gelderland en moet zeggen dat ik het verdomde spannend vond. Tegen Zagreb hadden ze tenminste recht op een punt. 

Tot slot bedanken De Trouwe Honden Alexander voor dit interview en wensen hem heel veel sterkte met zijn herstel en alvast heel veel succes in de voorbereiding op volgend seizoen bij Halmstad BK!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan