Het programma van de concurrenten

Na het gelijke spel tegen PSV en het verlies vandaag van Utrecht en Vitesse is de strijd om de laatste twee play off plaatsen weer helemaal open. In de laatste drie speeldagen gaan vijf clubs strijden om deze twee plaatsen. Het zou kunnen dat ook plek tien recht geeft op deelname, maar alleen dan als Roda JC de beker wint. Deze beslissing valt echter pas na afloop van de reguliere competitie. Hieronder een overzicht van de programma’s van de kanshebbers:

Roda JC, 44 punten (doelsaldo +2)
De Limburgers hebben de beste papieren, maar de vraag is hoeveel roet de voorbereiding op de bekerfinale in het eten gooit.
NEC (t)
VVV (t)
Feyenoord (u)

FC Utrecht, 42 punten (doelsaldo +5)
De Utrechters bewezen zichzelf geen goede dienst met de nederlaag tegen Twente en moeten vrezen met oog op het lastige programma.
Feyenoord (u)
Graafschap (u)
Groningen (t)

NEC, 40 punten (doelsaldo -6)
We hebben ons lot met twee wedstrijden tegen directe concurrenten grotendeels in eigen hand. Ook de laatste wedstrijd is een loodzware omdat NAC nog volop in strijd voor een plekje bij de eerste vijf zal zijn.
Roda JC (u)
Vitesse (t)
NAC (u)

Vitesse, 40 punten (doelsaldo -10)
Onze rivaal zakt steeds verder weg, maar heeft het voordeel van twee te winnen thuiswedstrijden. De kans is groot dat PSV de laatste wedstrijd al kampioen is en misschien zelfs nog Europese verplichtingen heeft.
Sparta (t)
NEC (u)
PSV (t)

AZ, 36 punten (doelsaldo -7)
Om nog kans te maken zullen de Alkmaarders hun resterende wedstrijden moeten winnen. Gezien het programma en alle dramatiek rond Louis overigens geen ondenkbaar scenario.
VVV (u)
Excelsior (u)
Sparta (t)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan