Het enige dat telt is De Graafschap

Vandaag in de Gelderlander. 

Been kan vertrekkende Olsson vanavond nog opstellen.

Terwijl het bij de sup­porters rondom het veld alleen maar ging over het vertrek van Jo­nas Olsson en de loting voor de UEFA Cup, moest Mario Been er gistermorgen tijdens de training voor zorgen dat zijn spelers zich bezighielden met de eerstvolgende klus, de competitie-ouverture van vanavond tegen De Graafschap. „Wij gaan onverstoorbaar door op de ingeslagen weg”, sprak de NEC- trainer strijdbaar. „ Het ver­lies van Jonas is jammerlijk, maar we moeten als groep kunnen om­gaan met dergelijke tegenslagen. Bovendien heb ik alle vertrouwen in de gasten die er nog wel zijn. De loting is voor mij op dit mo­ment bijzaak, het enige dat telt is de wedstrijd tegen De Graaf­schap.”

Overigens is Olsson vanavond in De Goffert nog gewoon van de par­tij. Been: „ Zo heb ik het tenminste van de directie begrepen. Natuur­lijk stel ik hem op. Jonas is een be­langrijke schakel in ons team. Bo­vendien hoef ik dan mijn formatie niet door elkaar te gooien.”

Hoewel hij zijn selectie nog lang niet compleet heeft, Bas Sibum ge­schorst en Arek Radomski nog niet wedstrijdfit is, neemt de NEC- trainer vanavond alleen ge­noegen met een overwinning te­gen De Graafschap. Been: „ Het is simpel: als je niet wint, doe je het niet goed.”

Been ging er gisteren vanuit dat De Graafschap vanavond met twee spitsen ( Den Ouden en De Ridder) aantreedt. In zijn strijd­plan zou het tweetal bewaakt moe­ten worden door Wisgerhof en Olsson, met Otten als vrije man er­tussen. De kans is echter groot dat trainer Henk van Stee de Super­boeren in een 4-3-3 formatie laat spelen. Been desgevraagd: „Is dat zo? Ach, we zien wel. Wij passen ons in elk geval niet aan.”

Van Stee ziet op zijn beurt een stuntje tegen de nummer een van Gelderland wel zitten. „ NEC heeft al meer dan een half jaar niet meer verloren, inclusief de oefen­wedstrijden. Het lijkt me wel mooi dat wij een einde aan die se­rie zouden maken.”
Overigens stonden NEC en De Graafschap een keer eerder tegen­over elkaar bij de start van de com­petitie. Op 20 augustus 1995 werd het op De Vijverberg 2- 3. De Nij­meegse doelpunten kwamen van Antti Sumiala, Jeffrey Kooistra en Marcel Koning.

Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Dani Fernandez, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui; Kivuvu, Otten, Schöne; Ntibazonkiza, Van Beukering, Davids.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan