Harry ‘Houdini’ begint met 7 reserves, Been speaks English

Harry ‘Houdini’ heeft vooral geluk

Harry Redknapp heeft het geluk aan zijn kont hangen. De coach van Tottenham Hotspur redt zich vaak miraculeus uit moeilijke situaties.

Het levert de coach van de Londense tegenstander van NEC in de UEFA Cup de bijnaam ‘Harry Houdini’ op. "Ik ben geen Houdini",zegt Redknapp knipogend. "Het is vooral geluk dat het nu loopt. Ik ben maar een gewone een voetbalman. De ‘Redknapp truuk’ bestaat niet."

Spurs respecteert NEC, maar speelt wel met 6-7 wissels. "De League heeft prioriteit. Ik moet zuinig zijn op ‘de boys’. We onderschatten NEC niet, maar we spelen nu in drie competities."

Been praat de hele week al Engels

De trainer van NEC is zo scherp al een mes een dag voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen Tottenham.

"We praten de hele week al Engels", zegt Been als naar de voorbereiding wordt gevraagd. Bij NEC gaat alles zijn normale gang. Op de persbabbel met Engelse pers raakt Been op stoom als hem wordt gevraagd naar doelman Gomes en zijn reputatie bij Tottenham.

"Wij weten dat hij heel goed kan zijn, maar hebben hem ook aan het werk gezien in Engeland, op de DVD’s. Dat ziet er wat minder goed uit. En wat mij betreft maakt hij donderdag nog een paar ketsers", knipoogt Been.

Spurs starten met veel reserves

Tottenham Hotspur zal niet in de sterkst mogelijke opstelling aantreden tegen NEC.

De UEFA Cup tegenstander van NEC mist een flink aantal spelers door (lichte) blessures. Daarnaast zijn de Kroaat Gorluka en de Rus Pavlyuchenko niet speelgerechtigd. Hutton, Woodgate en aanvoerder King krijgen rust. Middenvelder Modric is geblesseerd. Alles bij elkaar wisselt coach Redknapp zijn basis op 6-7 plaatsen ten opzichte van afgelopen weekend.

Vermoedelijke opstelling: Gomes; O’Hara, Zokora, Dawson, Gunter;Lennon, Huddlestone, Bostock; Campbell, Bent.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.