Gras van de buren: Donderdag op de skelter

Na de boot, bus, fiets, op de step en afgelopen jaar lopend hebben de NAC-supporters weer wat origineels bedacht voor de trip naar Nijmegen. Donderdag komen er namelijk 4 NAC-supporters op de skelter naar Nijmegen. Mocht je deze supporters dus tegenkomen juich ze dan toe! Het onderstaande bericht komt  van onze collega’s van De Rat.

Hij leek even aan ons voorbij te gaan dit seizoen, maar op de valreep komt ie er toch nog. Een alto-combi naar een uitwedstrijd. Met als voornaamste doel, de NAC supporters massaal het uitvak in te krijgen, op een moment dat de ploeg de steun hard kan gebruiken.

Het idee is weer op de klassieke wijze ontstaan. In de Bea, pilske of twee in iedere hand, een grote mond en een ruggengraat als een tuinslang. ”Zullen we donderdag op de skelter naar nijmegen gaan?” Hips…” ,sprak het ene heldere licht. ‘Jot!’ , zei de andere. En zo geschiedde gisterenavond na de wedstrijd NAC-heerenveen. Dit dappere voornemen werd nog eens zo’n 5 keer herhaald over de omroepinstallaties van het Supportershome en Café Beatrix, zodat de heren er ook echt niet meer onderuit konden. WW, Don Leon, Dozer en nieuwkomer Joeri hebben zojuist een vrije dag weten te regelen en zijn momenteel druk doende met de voorbereidingen op de zottentocht van zo’n 110 kilometer (zonder zigzaggen).

De vierpersoons skelter moet nog even geregeld worden. Van vervoer terug naar Breda zijn zij inmiddels voorzien. Helemaal nieuw is het niet voor de martelaren. WW en Don Leon ondernamen eerder al fietstochten naar heerenveen en groningen in barre weersomstandigheden. Ook de route naar nijmegen is het duo inclusief Dozer niet onbekend, daar zij het vorig jaar januari al eens een keer hebben gelopen vanuit Breda.

Het is voor de heren duidelijk wat ze er mee willen bereiken. Dat het uitvak in Nijmegen zo vol mogelijk zit. Onze laatste kans op Uefa Cup voetbal. We zijn natuurlijk niet kansloos tegen nec, maar er zal wel wat voor gedaan moeten worden. Dat móet namelijk met de massale steun van de NAC aanhang. We krijgen te maken met een tegenstander die in een winning flow zit. Velen voorzien een minder prettig eind van een superseizoen. Maar het kan nog steeds. Je moet er alleen een beetje vertrouwen in hebben. Zo stapt het viertal woensdagnacht klokslag 12 uur bij het NAC stadion op de skelter richting de uitwedstrijd in nijmegen, onder het motto: ”This is not naïve, we still believe.”

Zij hebben 20 uur de tijd om de 110 kilometer richting gelderland af te leggen. Of ze weten waar ze aan beginnen?: “Nee”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan