Een blessure kan handig zijn (+extra)

Afgelopen vrijdag speelde NEC in Kerkrade tegen Roda JC. Score en spelverloop zullen u wel bekend zijn. Wij pikten vandaag het volgende nieuws op over de rode kaarten die arbiter Van Boekel uitdeelde:

Roda JC kan zondag niet beschikken over verzorger Norbert Keulen en middenvelder Cheikh Tioté. De KNVB legde Tioté vandaag een schorsing op van twee duels, waarvan één voorwaardelijk, voor zijn rode kaart tegen NEC. Roda is het niet eens met de straf, maar gaat om praktische redenen niet in beroep.

"Cheikh heeft gisteren een blessure opgelopen in de training en is hoe dan ook niet inzetbaar zondag", aldus algemeen directeur Huub Narinx. "Als we de schorsing zouden aanvechten en verliezen, kan de voorwaardelijke wedstrijd nog worden omgezet in een definitieve schorsing. Met de rode kaart zijn wij het absoluut niet eens. Dit was een te zware straf."

Tioté werd tegen NEC in de 34ste minuut van het veld gestuurd nadat hij met zijn arm het gezicht van Lorenzo Davids raakte. Verzorger Keulen kwam samen met trainer Raymond Atteveld het veld in om te protesteren bij de scheidsrechter. De KNVB legde hem daarvoor een boete van 250 euro en een schorsing van één duel op. Naar Atteveld loopt nog een onderzoek.

Bron: Eredivisie.nl

Een blessure kan zo nu en dan toch nog handig zijn. Tiote is nu naar alle waarschijnlijkheid slechts een duel afwezig; waar het er ook twee hadden kunnen zijn.

Extra 9 april: Inmiddels is bekend dat trainer Atteveld twee duels vanaf de tribune moet toekijken. Hierdoor mist hij de laatste competitieduels. Zodoende kan hij tijdens de bekerfinale wel op de bank plaatsnemen. Ook hij was het eigenlijk niet eens met de schorsing.

Jim

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.