DTH Reisgids: Boekarest

Op donderdag 2 Oktober gaat NEC dus op bezoek bij Dinamo Boekarest in Roemenië! En aangezien niet iedereen even handig op internet is om voor zichzelf de beste en goedkoopst mogelijke reis samen te stellen, proberen wij van DTH Travel onze mede-supporters daar een handje mee te helpen.

Hoe komen we in Boekarest?
Aangezien Boekarest ruim 2000km van Nijmegen ligt, is vliegen eigenlijk de enige optie om naar Roemenie af te reizen. Maar mocht je toch nog genoeg vrije dagen op je werk overhebben, of je houdt wel van een avontuurtje of je durft/wilt gewoon niet vliegen dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid voor een reis per auto, bus of trein.

Auto/Bus: Zoals je dus inmiddels weet is Boekarest niet bepaald om de hoek, vanuit Nijmegen is het om precies te zijn 2100km rijden wat in zo’n 21 uur te doen zou moeten zijn. Veel vrije dagen, een goede auto en een aantal chauffeurs zijn dus een must voor deze lange rit door Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en dus uiteindelijk Roemenie. Volgens het minbuza moet je ook nog eens heel goed uitkijken voor nep-politie langs de weg in Roemenie, is het verplicht een zogenaamd vignet te kopen bij de grensovergang van Roemenie en mocht je bij een ernstig ongeval betrokken raken (het onderhoud van het wegennet is daar niet geheel actueel) mag je er rekening mee houden dat je voor enige maanden het land niet meer mag verlaten. Wij verzinnen dit allemaal ook niet, maar lees het maar eens rustig na op de site van het minbuza voordat je in de auto naar Boekarest stapt! We wensen je alvast veel succes!

Trein: Per trein naar Boekarest wordt het er helaas niet makkelijker op! Ok, je hoeft tenminste niet zelf te rijden dus genoeg tijd om wat te relaxen, een hapje en een drankje, nog wat meer relaxen en nog meer hapjes en drankjes maar dat heb je na ruim 28 uur wel gezien, in Frankfurt en Wenen mag je ondertussen nog even de benen strekken (lees: overstappen) voordat je in Boekarest arriveert. Oh ja en dan moet je uiteraard nergens vertraging oplopen… veel succes! Voor meer informatie verwijzen we je door naar de site van onze Oosterburen Bahn.de

Vliegtuig: Tot slot dus de reis per vliegtuig! Je kunt vliegen vanuit Nederland, Belgie of Duitsland. We zetten hieronder even de mogelijkheden op een rijtje, let wel op dat de prijzen een indicatie zijn aangezien die nogal eens kunnen stijgen als er weer iemand een paar tickets boekt.

Amsterdam – Boekarest, met SkyEurope vlieg je (maandag – zaterdag) vanaf 240 euro per persoon retour.
Köln – Boekarest, met GermanWings vlieg je (woensdag – vrijdag) vanaf 230 euro per persoon retour.
Dortmund – Boekarest, met WizzAir vlieg je (woensdag – vrijdag) vanaf 250 euro per persoon retour.
Brussel Zaventem – Boekarest, met Blue Air vlieg je (woensdag – vrijdag) vanaf 220 euro per persoon retour.
Brussel Charleroi – Boekarest, met WizzAir vlieg je (dinsdag/donderdag – zaterdag) vanaf 80 euro per persoon retour. Let wel even op dat als je besluit om op donderdag te vliegen je je geen enkele vertraging kan permiteren aangezien je dan om 17:25 uur landt in Boekarest! 

Overnachten in BoekarestNEC komt niet tot scoren? Geen probleem!
Zoals in elke grote stad zijn de mogelijkheden hiervoor eindeloos, de ene is al blij met een simpel bed om in te slapen de ander misschien pas in een vier-sterren hotel. Wij zetten de mogelijkheden even op een rijtje:

Hostel: We beginnen met de goedkoopste optie, vanaf 10 euro per nacht/per persoon kun je in een hostel in Boekarest terecht. Een hostel is een slaapzaal, waar je dus (meestal) met meerdere personen een kamer deelt. Maar dat kan natuurlijk ook gemakkelijk met je NEC-maatjes, deze hostels vind je op : HostelWorld.

Appartement: In Nederland niet zo populair, maar in Roemenie wel. Je huurt voor een paar dagen een volledig ingericht appartement. Prijzen vanaf 15 euro per persoon/per nacht, meestal geldt hoe dichter bij het centrum hoe duurder het appartement en ook de luxe van het appartement speelt natuurlijk een grote rol. Voor meer info: Google!

Hotel: Last but not least is er natuurlijk de optie om een hotel te boeken. De prijzen beginnen vanaf 20-25 euro per persoon per nacht, ook hier geldt natuurlijk weer dat hotels duurder worden naar mate de ligging en luxe, het is maar net hoe gek je het zelf wil maken natuurlijk! Voor meer info: Booking.com, Hotel.info en Hotelnet.ro.

Wat moet je nog meer weten?
Nou bijvoorbeeld dat je gewoon met een ID kaart het land binnen kan komen, aangezien Roemenie in 2007 tot de EU toe trad en dus heb je er geen paspoort nodig! Verder moet je natuurlijk wel wat lokaal bier proeven, zoals het meest verkochte bier in Roemenie: Ursus! En een bezoekje aan het volkspaleis (2e grootste gebouw ter wereld) is ook wel een must als je toch in Boekarest bent. Let verder ook even op dat je niet constant wordt opgelicht door de taxi chauffeurs, reis sowieso alleen per taxi’s die voorzien zijn van het bordje taxi en die een taximeter hebben anders zal je flink opgelicht worden! De luchthaven ligt op zo’n 30 minuten rijden van het centrum hier betaal je ongeveer 15-20 euro per taxi voor, maar je kan natuurlijk ook de bus nemen. In Roemenie betalen ze overigens niet met de euro, maar met de Lei (1 euro = ongeveer 3,5 Lei) dus dat wordt weer lekker omrekenen! En op Entertainment Bucharest kun je vinden waar je naar het casino kan, een filmpje kan pakken of een (erotische) massage kan krijgen! Je kan er zelfs een date met een Roemeen(se) regelen, mocht NEC dus niet tot scoren komen kan je altijd zelf nog een poging doen!

Voor meer (toeristische) informatie verwijzen we je door naar de volgende websites: In Your Pocket: Boekarest en WikiTravel.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan