De rekennerd, het dieet en de omschakeling

Vandaag op de site van Omroep Gelderland:

El-Akchaoui is de rekennerd van NEC

"Ik heb thuis pen en papier gepakt en ik heb wat formuletjes opgeschreven, want ik ben met Patrick Pothuizen de rekennerd van het team", zegt Youssef El Akchaoui over wanneer NEC doorgaat in de UEFA Cup.

"Er zijn veel scenario’s, maar we hebben een grote kans om door te gaan als we winnen. Dan kijken we niet naar Tottenham", stelt ‘El-Ak’.

Bij een 3-0 zege van Spartak Moskou wordt het lastiger. "Dan moeten wij met 4 of 5-0 winnen. Is 3-0 ook genoeg? Ja, maar ik doe er altijd een doelpuntje bij voor de supporters", lacht de linksback.

Van Beukering wil overwinteren

NEC-spits Jhon van Beukering is niet zo bezig met rekenscenario’s over doorkomen in de UEFA Cup: "Ik kan me niks meer herinneren van wiskunde."

"We proberen een doelpunt te maken en ondertussen houden we de stand van Tottenham bij. Als zij voor komen, moeten wij op de nul spelen", rekent Van Beukering toch goed uit.

"Het gaat nog steeds goed met het Jhon van Beukering-dieet, dus ik sta in de basis. Als ik scoor, word ik Europees topscorer van NEC, maar belangrijker is dat we overwinteren", benadrukt Van Beukering.

Been: oppassen bij omschakeling

NEC kan overwinteren in de UEFA Cup. "We hebben het haast zelf in eigen hand en we gaan dus spelen zoals we het altijd doen", legt trainer Mario Been uit.

"We moeten alleen ontzettend oppassen voor de omschakeling van Udinese. En we moeten scherper zijn bij spelhervattingen. Verder wil ik niet te veel gaan rekenen. Ik zou niet eens weten hoe ik zou moeten coachen op een gelijkspel of een 1-0 nederlaag", stelt Been.

"Ik weet niet hoe serieus Udinese ons neemt. Maar ze willen wel de poule winnen, dus minstens gelijkspelen."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan