De Pers: Sparta – NEC

Eenvoudige zege NEC op Sparta

NEC heeft zondag met 2-0 bij Sparta te winnen. Zonder zelf goed te spelen, kwam de Nijmeegse ploeg nauwelijks in de problemen. In de 20e minuut gaf Dani Fernandez een harde voorzet, Adeleye raakte de bal half en Saidi Ntibazonkiza tikte binnen. Daarna kopte Tim Janssen op de paal en schoot Slot op de lat. Duplan miste daarna nog een goede kans.

Even na rust liep Knol invaller Rachid Bouaouzan ondersteboven. Youssef El-Akchaoui benutte de penalty feilloos. Sparta ging achterin 1-tegen-1 spelen, maar werd zelden gevaarlijk. Wel schoot Dissels nog op de lat.

Bron: Omroep Gelderland

NEC wint bij Sparta en kan weer omhoog kijken

NEC heeft na twee duels zonder zege in de Eredivisie weer eens weten te winnen. Op Het Kasteel won de ploeg van coach Mario Been met 2-0 van Sparta Rotterdam. De Nijmegenaren leiden de subtop, terwijl de Zuid-Hollanders terug zijn in de gevarenzone.

Die plaatsen op de ranglijst doen recht aan de kwaliteit van beide teams. NEC was niet oppermachtig, maar liet zien qua ontwikkeling wel een stuk verder te zijn dan Sparta. De aanvallen lopen soepeler en zijn vernuftiger, terwijl de thuisploeg schoten van Arne Slot nodig had om gevaarlijk te worden en opportunistische hoge ballen voor het doel van de tegenstander.

NEC kwam na twintig minuten op voorsprong. Saidi Ntibazonkiza kon eenvoudig scoren omdat Ayodele Adeleye de bal knullig wegwerkte. De aanvaller uit Burundi profiteerde dankbaar. Vlak na rust volgde de 0-2. Invaller Rachid Bouaouzan brak door en Ruud Knol duwde hem. Specialist Youssef El-Akchaoui mikte feilloos raak.

Sparta probeerde daarna wel terug te knokken en NEC vergat gebruik te maken van de zee aan ruimte die het kreeg. De stand bleef daardoor onveranderd, waardoor NEC met vijftien uit negen op de negende plaats staat en Sparta met acht uit negen nummer veertien is, net onder Feyenoord.

Bron: VI.nl

NEC blijft na zege meedraaien in subtop

NEC heeft aan een lastige "Engelse" voetbalweek vier punten overgehouden. Na de nederlaag tegen Ajax (0-2) en een gelijkspel midweeks tegen FC Groningen (1-1) volgde zondag op het Kasteel een zege tegen staartclub Sparta: 0-2.

Trainer Mario Been had zijn elftal voorgehouden dat het in Rotterdam moest winnen om in de subtop van de Eredivisie te blijven. Maar zo eenvoudig heeft NEC het niet met Sparta de afgelopen jaren. Vorig seizoen verloor NEC op het Kasteel (0-1) en had het in Nijmegen Patrick Pothuizen nodig om de Rotterdammers in de slotfase te slopen (4-2).

Uiteindelijk kon Been zondag tevreden zijn over de prestatie van zijn ploeg tegen Sparta. De eerste helft ging nog wat stroef, maar na de snelle 0-2 na rust kon hij gerust zijn op een goede afloop. NEC gaf daarna nauwelijks nog kansen weg en verzuimde zelf in de counter naar een ruimere zege uit te lopen.

Zowel Been als Sparta-trainer Foeke Booy had zijn ploeg op twee plaatsen gewijzigd in vergelijking met afgelopen woensdag. Bij Sparta kregen Edouard Duplan en Rydell Poepon de beloning voor hun beslissende invalbeurt in de derby tegen Feyenoord (2-1). Uit een actie van Duplan schoot Poepon Sparta in de slotfase naar de zege.

Hun plaats in de basis ging ten koste van Yuri Rose en Charles Dissels. Bij NEC vielen Jhonny van Beukering en Alex Radomski buiten de basis. Tegen Sparta startten Rutger Worm en Tim Janssen.

Sparta en NEC maakten er op het Kasteel een leuke eerste helft van. NEC had kwalitatief meer in huis dan de thuisclub, maar echt domineren konden de Nijmegenaren niet. De 0-1 van Saidi Ntibazonkiza in de 21e minuut kwam tot stand door een fout van Sparta-verdediger Ayodele Adedeleye. Verder kopte Janssen nog op de paal. Sparta kreeg kansen via Arne Slot (schot op de lat), Duplan en en Ruud Knol. De Rotterdammers hadden wat pech, maar stuitten ook op een uitblinkende NEC-doelman Gabor Babos.

NEC kende in de tweede helft een droomstart. Spartaan Knol liep in de 48e minuut invaller Rachid Bouaouzan (ex-Sparta) omver in het strafschopgebied. Youssef El-Akchaoui maakte vervolgens vanaf elf meter geen fout: 0-2. De wedstrijd was direct beslist. NEC drong niet meer aan en Sparta had blijkbaar al zijn energie in de derby tegen Feyenoord verbruikt.

Bron: FCUpdate