De Pers: NEC-PSV

Vi.nl

NEC werkt niet mee aan voorbereiding PSV-viering

PSV heeft twee punten verspeeld op weg naar de vierde landstitel op rij. In Nijmegen waren de Eindhovenaren niet beter dan NEC, dat zelfs de meeste aanspraak op meer kon maken (0-0). Vooral in het eerste deel van de wedstrijd had de ploeg van coach Mario Been kunnen scoren. Met snelle uitvallen creëerde de thuisploeg een paar kansen. Jeremain Lens schoot het scherpst, maar Gomes redde op de hoge knal in de bovenhoek.

Eenzelfde scenario deed zich voor in de 87ste minuut. Lens combineerde met Jhonny van Beukering, verscheen alleen voor de Braziliaan, maar zag zijn lage inzet op de benen van de PSV-steunpilaar stranden. Tussendoor gebeurde er niet veel in het wat vlakke duel. PSV kreeg één keer een uitgelezen mogelijkheid te scoren. Danny Koevermans werd vrijgespeeld, maar schoot van zestienmeter net naast.

Het gelijke spel heeft als gevolg dat Ajax twee punten is ingelopen op PSV en dat het verschil nog vijf punten bedraagt. Mochten de Amsterdammers volgende week zondag tegen De Graafschap winnen, kan PSV zelfs pas op de voorlaatste speeldag op zijn vroegst officieel het kampioenschap binnenhalen. NEC houdt kans op een plaats in het linkerrijtje, maar moet in de resterende drie wedstrijden in ieder geval twee plaatsen stijgen om in aanmerking te komen voor de play-offs om Europees voetbal.

FCupdate.nl

Geen landstitel, maar puntverlies voor PSV

PSV moet nog minimaal één, maar vermoedelijk zelfs twee weken wachten tot het officieel kampioen is. Zaterdag kwamen de Eindhovenaren niet verder dan 0-0 tegen NEC en omdat Ajax wél won (met 2-4 bij SC Heerenveen) is het verschil tussen beide teams, met nog drie duels te gaan, ineens nog maar vijf punten.

Het draaiboek lag klaar, zaterdagavond in Nijmegen. Als Ajax zou verliezen in Heerenveen en PSV de drie punten zou pakken tegen NEC, zou PSV-aanvoerder Timmy Simons om exact 20.58 uur de kampioensschaal uitgereikt krijgen van Henk Kesler, de directeur betaald voetbal van de KNVB. De veertig bossen bloemen die de spelers zouden krijgen, stonden al klaar in de catacomben van het stadion.

Al snel bleek echter dat het draaiboek, de schaal en de bloemen weer terug de kast in konden. De wedstrijd tussen Heerenveen en Ajax begon immers een half uur eerder dan het treffen in Nijmegen en voordat PSV en NEC goed en wel begonnen waren, stonden de Amsterdammers al voor. Halverwege de wedstrijd in Nijmegen stond het in Friesland zelfs al 1-3 voor Ajax, waardoor het duidelijk was dat PSV vandaag geen kampioen meer kon worden.

Het enige wat PSV daarna moest doen, was zorgen dat het zonder kleerscheuren door de wedstrijd tegen NEC heen kwam. Het moest zorgen dat het drie punten pakte en bovendien geen blessures oplopen, want donderdag wacht immers alweer de UEFA Cup-confrontatie met Fiorentina.

In die tweede missie slaagde PSV, maar in die eerste niet. NEC bleek immers een taaie tegenstander, die niet voor niets derde staat op de ranglijst van de Eredivisie over 2008. Mario Been heeft een prima ploegje samengesteld, dat bovendien durft te voetballen. Ook tegen een team als PSV zocht NEC gewoon de aanval en zorgde met name Jeremain Lens voor het nodige gevaar voor PSV-keeper Heurelho Gomes. Het slap spelende PSV kon daar weinig tegenover stellen. Verder dan één kans voor Danny Koevermans in de 24ste minuut kwam de regerend kampioen in de eerste helft niet.

Na de pauze kwam PSV iets beter voor de dag, maar de beste kansen bleven voor NEC. Opnieuw was Lens de grote smaakmakers in de Nijmeegse aanval, maar de huurling van AZ had het vizier niet op scherp staan. Bovendien voorkwam PSV-keeper Gomes met een aantal fraaie reflexen een doelpunt van de thuisclub.

Dankzij Gomes bleef PSV dus wel overeind in Nijmegen, maar het morste wel twee punten. Dat is geen ramp, de voorsprong op Ajax is nog altijd comfortabel, maar het betekent wel dat men in Eindhoven even geduld moet hebben. Niet vanavond om 20.58 uur, maar vermoedelijk pas over twee weken kan Timmy Simons de schaal in de lucht tillen.

Omroep Gelderland

Slechts punt voor volwassen NEC

NEC liet tegen PSV zien dat de ploeg enorm gegroeid is de laatste maanden. Zonder PSV-doelman Gomes had NEC de titelkandidaat verslagen. Met name Jeremain Lens had daar in de eerste twintig minuten voor kunnen zorgen. De rappe aanvaller was een plaag voor de Eindhovense defensie. Het leverde NEC wel kansen, maar niet de dik verdiende treffer op. Ook na rust was de eerste serieuze kans voor Lens. Hij schoot voorlangs. Een iets aanvallender PSV kreeg nog een grote kans. Maar uiteindelijk was het doelman Gomes die zijn ploeg overeind hield in De Goffert: 0-0.