De pers: NEC-FC Utrecht

FC Utrecht pakt volle buit bij vermoeid NEC

Het zware programma in de competitie en de UEFA Cup begint zijn tol te eisen voor NEC. De vermoeide Nijmegenaren konden zondagmiddag in eigen huis FC Utrecht een half uur lang hun wil opleggen, maar moesten in de slotfase het hoofd buigen voor de veel frissere Utrechters: 1-2.

Saïdi Ntibazonkiza scoorde voor NEC, invaller Simon Cziommer en Cedric van der Gun voor FC Utrecht. Het waren de eerste Utrechtse treffers in ruim vijf jaar in de Goffert. Pas na ruim een half uur gebeurde er iets vermeldenswaardigs in Nijmegen. Tim Janssen, die vroeg in de wedstrijd nog een pas tekortkwam om te scoren, kreeg de bal na een fout van verdediger Alje Schut gelukkig mee en bediende Ntibazonkiza op maat: 1-0.

De Nijmeegse voorsprong noopte FC Utrecht om de verdedigende speelwijze los te laten. Prompt kregen de gasten enkele prima mogelijkheden: Van der Gun, Sander Keller, Löic Loval en Leroy George waren echter onzorgvuldig in de afwerking of vonden doelman Gabor Babos op hun weg.

Het frissere FC Utrecht trok na de hervatting het initiatief naar zich toe. NEC moest steeds verder terug en had na een klein uur geluk dat Keller en Cornelisse elkaar vrij voor doelman Babos in de weg liepen. NEC-trainer Mario Been greep in en bracht met Collins John en Rutger Worm twee fitte spelers. Het baatte de Nijmegenaren niet: FC Utrecht dicteerde, het vermoeide NEC moest zich beperken tot verdedigen en speculeerde op de counter.

Een kwartier voor tijd leek die strijdwijze succes op te leveren voor NEC. Bas Sibum trof echter de onderkant van de lat, en in de rebound moest John zijn meerdere erkennen in doelman Michel Vorm. Het waren dure missers voor NEC, dat vlak daarna FC Utrecht langszij zag komen. Doelman Babos was kansloos op het van richting veranderde schot van Cziommer: 1-1.

NEC toonde veerkracht en raakte via een verwoestend schot van John en de hand van doelman Vorm de lat. In de slotminuten pakte FC Utrecht toch nog de winst. Van der Gun bleef vrij voor Babos koelbloedig: 1-2.

Bron: FCUpdate.nl

NEC verliest van FC Utrecht

NEC heeft zondagmiddag in de eigen Goffert met 2-1 verloren van FC Utrecht. NEC was in het begin sterker en had veel meer balbezit. Dat resulteerde in een volkomen terechte 1-0 van Saidi Ntibazonkiza.Daarna kantelde het duel.

NEC speelde zwak en beperkte zich veelal tot tegenhouden, al schoot Bas Sibum tegen onderkant lat en was Collins John twee keer gevaarlijk. In de 78e minuut kwam FC Utrecht langszij door een droge knal van Cziommer. In de laatste minuut gaf Maguire een steekpass op Van der Gun. Die prikte de bal onder Gabor Babos door: 1-2.

Bron: Omroep Gelderland

FC Utrecht straft lichtzinnigheid NEC af

NEC heeft het Europese succes in Moskou in de Eredivisie geen vervolg gegeven. FC Utrecht won laat maar terecht in De Goffert (1-2).

De solide defensie heeft FC Utrecht dit seizoen vaak weerhouden van een zeperd. Maar in Nijmegen dreigde een slippertje van Alje Schut de formatie van Willem van Hanegem duur te komen te staan. Tim Janssen profiteerde van de blunder en bood Saidi Ntibazonkiza de gelegenheid de 1-0 op het scorebord te brengen (foto onder).

FC Utrecht vocht lang tevergeefs tegen de achterstand. Kansen waren niet besteed aan Michael Silberbauer, Loïc Loval en Sander Keller. NEC, dat via bas Sibum en Collins John dicht bij de 2-0 was geweest, dacht op halve kracht de wedstrijd te kunnen uitspelen. De ploeg van Mario Been kwam uiteindelijk bedrogen uit.

De ingevallen Simon Cziommer deelde namens FC Utrecht met een schot van achttien meter de eerste tik uit. In de laatste minuut voegde Cedric van der Gun na een knap steekbal van Barry Maguire daar de winnende treffer aan toe en bracht de Nijmeegse euforie na de 2-1 zege op Spartak Moskou in juiste proporties terug.

Bron: VI.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan