De Pers: NEC-FC Utrecht

VI: Cruciale winst NEC op gemakzuchtig FC Utrecht
NEC heeft drie belangrijke punten gepakt. In de tweede helft strafte de Nijmeegse formatie de gemakzucht van FC Utrecht af (2-0). In de eerste helft was er weinig te genieten in De Goffert. NEC was machteloos, terwijl FC Utrecht evenmin tot veel in staat bleek. In een laag tempo zochten de gasten tevergeefs naar een opening.

NEC profiteerde van die lankmoedige houding. De ploeg van Mario Been gooide de schroom wat meer van zich af. Dat vertaalde zich in de verdiende openingstreffer van Jhon van Beukering. De spits passeerde halverwege de tweede helft Wesley de Ruiter van dichtbij.

De FC Utrecht-doelman, die in de rust de niet fitte Michel Vorm had vervangen, kreeg tien minuten later ook een tweede treffer om zijn oren. Opnieuw fungeerde Lens als aangever. Brett Holmann stelde de zege veilig voor NEC, dat de drie punten in de strijd tegen degradatie uiterst goed kan gebruiken.

FCUpdate.NL: NEC pakt eindelijk weer eens drie punten
Voor het eerst sinds 9 november (Heracles) heeft NEC weer een overwinning in de eredivisie behaald. De Nijmeegse degradatiekandidaat versloeg zondag in de Goffert FC Utrecht met 2-0. Jhonny van Beukering en Brett Holman maakten in de tweede helft de doelpunten. De zege was verdiend.

De eerste helft hielden de partijen elkaar in evenwicht zonder al te veel gevaar voor de doelen. NEC probeerde in hoog tempo aan te vallen. FC Utrecht, met de van ziekte herstelde Willem van Hanegem weer op de bank, combineerde beter. Scheidsrechter Roelof Luinge floot veel en wekte ergernis op de tribunes en bij Nijmeegse spelers.

Robin Nelisse kreeg de beste kans. De Utrechtse topscorer zag doelman Gabor Babos mooi redden. NEC’s centrale verdediger Jonas Olsson werd vijf minuten voor rust na een duel met Cedric van der Gun op een brancard weggedragen met een enkelblessure. NEC zette in de tweede helft nog meer druk. In de 47e minuut brak Bett Holman door. De Australiër had vrije doortocht maar hij schoof de bal naast het doel van Michel Vorm. De doelman raakte geblesseerd en moest worden vervangen door debutant Wesley de Ruiter.

De thuisclub, zegeloos in tien voorgaande duels, bleef energiek aanvallen en vechten voor elke meter grond. De Ruiter stopte een schot van Jhonny van Beukering, Patrick Pothuizen knalde voorlangs. Utrecht was slordig in de afronding van de tegenstoten, alle schoten vlogen over en naast. In de 68e mnuut nam NEC verdiend een voorsprong. Van Beukering kopte van dichtbij een voorzet van Jeremain Lens binnen. FC Utrecht moest daarna ruimte weggeven om misschien nog een punt te redden.

De nummer 17 van de eredivisie profiteerde gretig en blij. Holman maakte zijn eerder fout goed en schoof 2-0 in de hoek. De Nijmeegse aanhang vierde de ovewining als een bevrijding. Er is weer hoop.

Omroep Gelderland: Cruciale winst NEC tegen FC Utrecht
NEC heeft tegen FC Utrecht cruciale punten gepakt. In het Goffertstadion eindigde het in 2-0. De eerste helft was van beide kanten zeer matig. NEC ontbeerde zelfvertrouwen, terwijl Utrecht gemakszuchtig speelde.

Na rust kreeg NEC een enorme kans. Oog in oog met doelman Vorm schoot Brett Holman naast. In de 68e minuut scoorde NEC. Een voorzet van Jeremain Lens werd bij de tweede paal binnengekopt door Jhonny van Beukering. Tien minuten later scoorde Holman de 2-0 na een snelle counter. De assist was opnieuw van Lens.