De pers: NEC – De Graafschap

Na de overwinning tegen De Graafschap verzamelden wij voor jullie wederom de verslagen van enkele websites.

VI.nl: NEC blijft het goed doen
NEC klimt verder op de ranglijst van de Eredivisie. In Nijmegen zette de ploeg van coach Mario Been het kwakkelende De Graafschap opzij met 3-1.

De overwinning kwam terecht bij het elftal dat daar het meeste recht op had. NEC heerste, al moest het waakzaam zijn voor het bij vlagen gevaarlijke De Graafschap. Maar gezien de kansenverhouding en het spelbeeld was de 3-1 een goede weergave.

Brett Holman maakte twee doelpunten. De Australiër dook op de juiste plek op toen Peter Wisgerhof de bal al koppend de Doetinchemse zestien in had gekopt. Droog schoot hij de bal binnen voor de 1-0. Vlak na rust verdubbelde Krisztian Vadocz het verschil. In de 48ste minuut scoorde opgekomen de Hongaarse middenvelder van tien meter na klaarleggen van Jhonnie van Beukering: 2-0.

De Graafschap kwam na een uur weer terug in de wedstrijd. Verdediger Jordy Buijs rukte op over de linkerflank en vond Niklas Tarvajärvi, die de bal achter doelman Gábor Babos schoot. Maar nadat Kevin Bobson door keeper Jim van Fessem was gestuit, herstelde Holman binnen een kwartier de marge van twee doelpunten.

Ditmaal scoorde de spits met een heel fraaie treffer. Jeremain Lens was ontsnapt over de rechterflank en verzond een voorzet naar Holman, die met een bekeken volley Van Fessem klopte en uiteindelijk de wedstrijd besliste.

Omroep Gelderland: NEC wint met 3-1 van De Graafschap
NEC heeft De Graafschap nog dieper in de ellende gespeeld.

NEC domineerde en had kansen via Holman en Sibum . Na 33 minuten was het raak. Uiotblinker Vadocz passte op Wisgerhof, die verlengde op Holman. De Australier scoorde. Voor rust had Karlsons nog wel een prima kans.

Meteen na rust maakte Vadocz 2-0 na voorbereidend werk van Lens en Va Beukering, maar uit het niets kwam De Graafschap terug via Tarvajarvi. Uit een mooie counter besliste Holman het duel. De Graafschap speelde nooit om te winnen en zakt steeds verder weg.

FC Update: NEC in eigen huis langs De Graafschap
NEC – De Graafschap was een Gelders onderonsje tussen twee clubs die een seizoen vol uitersten kennen. De Nijmegenaren begonnen de competitie zwak, maar zijn de laatste weken aan een opmerkelijke opmars bezig. Van de laatste zeven competitiewedstrijden werden er liefst zes gewonnen. Na het bekerdrama tegen FC Zwolle heeft trainer Mario Been zijn spelers eindelijk bij de les gekregen. Met als logisch resultaat dat NEC zich nauwelijks zorgen om degradatiegevaar meer hoeft te maken en zelfs stiekem hoop houdt met de mogelijkheid op Europees voetbal.

Voor De Graafschap geeft de prestatiecurve een geheel ander beeld. Teruggekeerd op het hoogste niveau verbaasden de Doetinchemmers in de eerste helft van de competitie met aardig voetbal én pakte de ploeg veel punten. De successen dateren echter alweer van enige tijd geleden, recent is de ploeg van trainer Jan de Jonge ver afgezakt en is het allesbehalve zeker van nog een seizoen in de eredivisie. De nederlaag bij NEC was de vijfde op rij.

De eerste helft was het aanzien nauwelijks waard, het tempo van beide ploegen was laag en kansen waren schaars. Dat NEC toch met een voorsprong mocht gaan rusten, was te danken aan een onachtzaamheid in de verdediging van de bezoekers. Peter Wisgerhof mocht de bal na een gewonnen kopduel voor de voeten leggen van Brett Holman, die resoluut toesloeg. Op slag van de rust had De Graafschap de eerste serieuze aanval. De Let Girts Karlsons stond na een voorzet van Lasse Schöne plots oog in oog met doelman Gabor Babos, maar de Hongaar redde met een reflex.

Binnen twee minuten na de hervatting verdubbelde de thuisclub de voorsprong. Kristian Vadocz rondde een goede combinatie met Holman (dth: van beukering, red.) beheerst af, 2-0. Het was het eerste doelpunt van de technisch vaardige Hongaarse middenvelder in de Nederlandse competitie. Door een misser van zijn landgenoot Gabor Babos, die een tegentreffer van Niklas Tarvajärvi opleverde, keerde de spanning terug.

Lasse Schöne verzuimde de gelijkmaker te maken. NEC liet ook een aantal kansen onbenut, de wedstrijd werd er in elk geval levendiger door. Jhon van Beukering schoot over, het boogballetje van Kevin Bobson over doelman Jim van Fessem mislukte volledig. Een kwartier voor tijd besliste Holman met zijn tweede treffer de wedstrijd alsnog in Nijmeegs voordeel. De Australiër volleerde een voorzet van de matig spelende Jeremain Lens langs Van Fessem, 3-1. Een vierde Nijmeegse treffer werd verhinderd door de paal (dth: de staande van het doelnet, red.), na een inzet van Bobson.