De pers: NEC Amateurs – NEC (1-7)

NEC opent oefenreeks met ruime zege

NEC heeft de traditionele openingswedstrijd van het seizoen tegen NEC amateurs gewonnen met 7-1. De normaliter moeilijke opener tegen de ambitieuze eersteklasser kende een trage eerste helft. Het duurde tot de 36ste minuut voordat de profs scoorden. Lasse Schöne tekende op aangeven van Scholten voor 1-0.

Na de pauze ging het tempo omhoog en werd de score stevig opgeschroefd. Rutger Worm(2x), Jhonny van Beukering, Saïdi Ntibazonkiza en Joël Tshibamba scoorden de overige zes treffers voor de prof. Bij NEC speelden Nelson (AZ) en Ajdarovic (Liverpool) op proef mee.

Been wil proefspelers die meekunnen

In de wedstrijd tegen NEC amateurs stelde NEC-trainer Mario Been twee proefspelers op. Astrit Ajdarevic van Liverpool viel het meest op met zijn technisch begaafde, licht uitdagende speelstijl. Gregory Nelson (AZ) bleek vooral snel, langs de rechterkant. "Ik vind proefspelers prima, zolang ze het niveau van de training niet omlaag halen", zei Been na afloop.

Verder noemde Been Ajdarevic ‘een buitenkansje’ en Nelson ‘een talent’. Of er verder nog wat gaande is op de transfermarkt? Been: "Aalbers is er niet, dus dan zal het wel. Toch?"

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan