De Pers: NEC-ADO Den-Haag

ADO Den Haag verpest afterparty NEC 

Na de kwalificatie voor de derde ronde van de UEFA Cup was het drie dagen feest in Nijmegen. ADO Den Haag maakte zondag op de ‘afterparty’ van NEC een einde aan de jubelstemming. Het elftal van trainer André Wetzel hield de thuisploeg op 0-0.

Ook in De Goffert bleek dat de eerste wedstrijd na een moment van grote euforie vaak een moeilijke is. Trainer Mario Been had er alles aan gedaan om zijn spelers na de sensationele zege op Udinese (2-0) weer terug te laten keren in de ‘wereld van nu’. Onbewust speelde tegen ADO toch de wedstrijd tegen de Italianen nog door de hoofden van de NEC’ers. De afgelopen dagen, en ook zondag op de tribunes, ging het in Nijmegen over bijna niets anders.

Been koos ervoor om met nagenoeg dezelfde basisformatie te beginnen. Alleen Saïdi Ntibazonkiza raakte zijn plek kwijt aan Moestafa El Kabir. De spelers leken in drie dagen tijd een gedaantewisseling te hebben ondergaan. Wat tegen Udinese wél allemaal lukte, ging zondag mis.

NEC leed veel balverlies en speelde voor rust in een veel te laag tempo. ADO had weinig moeite op de been te blijven, al zag scheidsrechter Dick van Egmond een handsbal van Christian Kum over het hoofd. De bezoekers kregen zelf ook mogelijkheden.

Het veldspel van NEC was een tegenvaller voor de donderdag nog zo luidruchtige aanhang. Tegen ADO hield het publiek zich lange tijd stil, tot onvrede van Been. Hij schakelde de stadionspeaker in, die in De Goffert naast de dug-out van NEC staat. "Mensen, de trainer vraagt of we wel wakker zijn vandaag", riep de man desgevraagd door de microfoon. De actie van Been werd met gejuich ontvangen.

Met invallers Ntibazonkiza en Collins John voerde NEC de druk op het doel van ADO in de tweede helft op. Kansen volgden, maar ADO bleef met het nodige geluk overeind. Ook mocht de ploeg van Wetzel scheidsrechter Van Egmond dankbaar zijn. Hij liet zes minuten voor tijd opnieuw na NEC een strafschop te geven, toen Csaba Horvath spits John duwde.

Bron: FCUpdate.nl

Vermoeid NEC kan zich niet ontdoen van ADO Den Haag

NEC en ADO Den Haag speelden met 0-0 gelijk in De Goffert. In een saai duel waren de Nijmegenaren de iets betere ploeg, maar ze misten kracht om te winnen.

NEC heeft moeite om te wennen aan de status van Europa Cup-deelnemer. Na eerdere wedstrijden in het UEFA Cup-toernooi verloren ze driemaal in de Eredivisie. SC Heerenveen, Ajax en FC Utrecht klopten de Nijmegenaren nadat ze enkele dagen daarvoor in Europees verband actief waren geweest.

Ook tegen ADO Den Haag was het moeilijk voor de ploeg van coach Mario Been. Het was dan ook niet verrassend dat de enige speler die afgelopen donderdag niet aan de aftrap verscheen in het duel met Udinese, Moestafa El Kabir, voor de meeste dreiging zorgde bij de thuisploeg. De jonge aanvaller miste echter precisie in de afronding.

De thuisploeg maakte het spel, maar kwam kracht en fitheid tekort om het de bezoekers echt lastig te maken. Verdedigend kwam NEC niet echt in de problemen. ADO Den Haag speelde aardig mee, loerde op de counter, maar werd nooit gevaarlijk. De laatste pass was telkens het struikelblok voor de Hagenaren. En anders was er altijd de betrouwbare doelman Gábor Babos die foutloos was.

NEC mocht zich beklagen toen invaller Collins John kort voor het einde in kansrijke schietpositie een duw kreeg van Csaba Horváth en hierdoor niet kon uithalen. Maar scheidsrechter Dick van Egmond zag er geen strafschop in.

NEC komt op de gedeelde vijfde plaats met SC Heerenveen, FC Groningen en PSV (dat zondag nog speelt tegen Feyenoord). ADO Den Haag blijft voor het vierde duel op rij ongeslagen, staat veertiende én maakte zich een punt los van Roda JC, De Graafschap en Vitesse.

Bron: VI

NEC op halve kracht niet langs ADO

NEC verspeelt twee dure punten tegen ADO Den Haag, 0-0. NEC opende slap. Omdat ook het publiek niet in staat leek de twaalfde man te zijn, vroeg Mario Been via de speaker of iedereen wel wakker was in De Goffert. Dat leverde vijf aardige minuten op met kansen voor Wisgerhof (buitenspel) en El Kabir (voorlangs).

Kort na een vrije kopkans voor Soltani, zorgde het inbrengen van John voor nieuw elan in de Nijmeegse ploeg. Dat duurde maar even. Een kwartier voor tijd schoot Schöne nog een keer net naast. In de slotfase wilde ADO niet meer. NEC lukte het net niet.

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan