De Pers: NAC-NEC

FCUpdate.nl: Sterk NEC houdt NAC Breda van winst af
NAC werkte zich zaterdag weer alleen naar de koppositie in de eredivisie, maar morste wel twee punten. Tegen NEC werd het 1-1. De uitslag was conform de verhoudingen in het veld. Scheidsrechter Kevin Blom verdeelde acht gele kaarten over beide ploegen.

Met een oranje bal ontspon zich bij natte sneeuwval een interessante eerste helft. Zonder dat het spel hoogstaand was, kregen beide ploegen grote kansen. In de tweede minuut schoot Lasse Schöne voor NEC voorlangs. In de achtste minuut trof Anthony Lurling, terug van vier duels schorsing, aan de andere kant de paal. In de negende minuut ging een kopbal van Peter Wisgerhof naast het doel van NAC, waar Jelle ten Rouwelaar een weifelende doelman bleek. Voor de wedstrijd had hij wel voor vier jaar in Breda bijgetekend.

In de 21e minuut leek NAC de leiding te nemen. Matthew Amoah zette Edwin de Graaf vrij voor Gabor Babos. Het loopwonder van NAC trapte de bal tot verbazing van de 16.850 kijkers naast. Deze fout kwam de koploper in de eredivisie duur te staan. Direct dacht NEC aan de leiding te komen door een frommelgoal. Anders dan de NEC-aanvallers zag arbiter Blom de bal niet over de lijn en wimpelde hij het doelpunt weg.

In de 27e minuut scoorde NEC toch. Door Schöne, die van 18 meter met een laag schot het doel trof: 0-1. Dit doelpunt zorgde voor irritatie bij de thuisclub. De wedstrijd werd grimmig met veel overtredingen. Blom trad corrigerend op. Hij gaf geel aan Tommie van der Leegte en Anthony Lurling van de thuisclub en aan Dani Fernandez en Jhonny van Beukering uit Nijmegen. Op slag van rust ontsnapte NAC aan 0-2. Tim Janssen schoot rakelings voorlangs.

Dat was geluk voor de Brabanders, die na de rust het avondje-NAC moesten zien te creëren toen het sneeuwen was gestopt. Dat lukte deels. NEC bleef zich verzetten met gevaarlijke aanvallen (Tim Janssen) en was zelden de mindere van de koploper. In de 58e minuut kwam NAC toch op gelijke hoogte. De Graaf, voor rust ongelukkig, verraste Babos met een fraaie kopbal op een voorzet van Kurt Elshot. In de 68e minuut had Bas Sibum de 1-2 op zijn schoen. De middenvelder schoot van dichtbij tegen Ten Rouwelaar op. In de slotfase drong NAC nog wel aan. NEC hield de thuisclub zover mogelijk van Babos’ doel af.

De trainers Robert Maaskant en Mario Been toonden zich na afloop tevreden met het gelijkspel. "Het kon alle kanten op", waren beiden het roerend eens. Been vond dat zijn ploeg zich aan de vooravond van het Europese bekertreffen met Tottenham Hotspur goed had gerevancheerd voor de blamerende nederlaag tegen Roda JC.

VI.nl: Koploper NAC loopt thuis tegen NEC puntverlies op
Na een boeiend gevecht deelden NAC Breda en NEC de punten. De bezoekers hadden gezien de eerste helft recht op meer, maar over de hele wedstrijd bekeken was het 1-1 gelijkspel terecht.

Voor rust was NEC beter dan NAC en creëerde de thuisploeg enkele grote kansen. Alleen Lasse Schöne vond echter het doel. De middenvelder van de club uit Nijmegen werd niet aangepakt en schoot van net buiten het strafschopgebied de bal achter Jelle ten Rouwelaar. Tim Janssen kreeg kort voor rust dé kans op de 0-2, maar de spits schrok van de mogelijkheid en in Breda haalde men opgelucht adem. In de tweede helft ging het meer gelijkop. NAC ging op zoek naar de gelijkmaker en NEC kwam er een aantal keer gevaarlijk uit.

Edwin de Graaf zorgde na een klein uur spelen voor de 1-1. De middenvelder kopte een voorzet van Kurt Elschot hard in de kruising. In het restant van de wedstrijd durfden beide ploegen niet vol voor de winst te gaan, waardoor het duel eindigde in een gelijkspel. NAC blijft na deze puntendeling koploper, al kunnen Ajax, FC Groningen en AZ de club uit Breda zondag passeren. NEC blijft subtopper. De ploeg van trainer Mario Been heeft negentien punten uit twaalf wedstrijden.

Omroep Gelderland: NEC gelijk in spijkerhard duel: 1-1
Het bij vlagen spijkerharde voetbalgevecht tussen NAC Breda en NEC eindigde onbeslist. Het werd 1-1.

Voor rust kregen beide ploegen om de beurt kansen om de score te openen. Uiteindelijk tekende Lasse Schöne met een droog geplaatst schot. Waarna Tim Janssen kort voor rust 0-2 had moeten maken. De wedstrijd was bij vlagen hard. Blom trok diverse gele kaarten.

Ook na rust kreeg Janssen een goede kans. Na een klein uur kopte De Graaf 1-1 binnen. debutant Moestafa El Kabir schoot vrij tegen Ten Rouwelaar op. Tot ieders verbazing hield Blom de rode kaart 90 minuten lang op zak.

Gelderlander: NEC pakt punt bij koploper NAC
NEC heeft zaterdagavond bij koploper NAC een punt veroverd. De ploeg van Mario Been sleepte in Breda een 1-1 gelijkspel uit het vuur. NEC kwam in de 27e minuut op voorsprong door een doelpunt van Lasse Schöne. Edwin de Graaf maakte in de 58e minuut gelijk.

NAC acteerde voor rust bepaald niet als koploper in het winterse Rat Verleghstadion. De Bredanaars voetbalden meer tegen zichzelf, dan tegen het vlot combinerende NEC. De 0-1-ruststand was volkomen verdiend. De Nijmegenaren hadden zelfs nog meer afstand kunnen nemen.

Tommie van der Leegte bood Lasse Schöne na een klein half uur de gelegenheid om vrij door te lopen. Hij verschalkte NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. Later zou Van der Leegte tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aanlopen. De middenvelder is daardoor geschorst voor de wedstrijd van komend weekeinde tegen Sparta. Ondanks het slechte spel had de thuisclub voor de pauze twee riante mogelijkheden om te scoren. Edwin de Graaf faalde oog in oog met NEC-doelman Gabor Babos, terwijl Anthony Lurling na een van de weinige goede aanvallen de paal raakte.

Met de 0-1 op het bord, besefte NAC dat het in de tweede helft veel meer moest laten zien. De Bredanaars speelden nog steeds niet als een koploper, maar kwamen na krap een kwartier wél op gelijke hoogte. Op aangeven van Kurt Elshot, kopte De Graaf op prachtige wijze de 1-1 achter NEC-keeper Babos. In de fase daarna probeerde NAC nog wel voor de winst te gaan, maar de beste kans was voor NEC. Doelman Ten Rouwelaar redde katachtig op een inzet van Mark Otten.