De Pers: NAC – NEC

NEC wint ook uitduel tegen NAC

NEC heeft zich zondag geplaatst voor deelneming aan het toernooi om de UEFA Cup. In de play-off won de club van coach Mario Been zondag in Breda van NAC met 1-0. Het resultaat was ruim voldoende, na de eerste zege (6-0) in Nijmegen.

Jeremain Lens maakte zondag na ongeveer een uur het doelpunt. NAC, de nummer drie van de reguliere competitie, speelt volgend seizoen in de Intertoto. De formatie van de vertrekkende coach Ernie Brandts verloor in de toegift vijf van de zes duels.

NAC had na de forse nederlaag eerder in Nijmegen alleen officieel nog kansen. De Brabanders hadden in het begin nog wel enkele aardige aanvallen, maar doelman Gabor Babos voorkwam een treffer.

Na het doelpunt van Lens kon NEC het duel rustig uitspelen. Het is voor de derde keer dat de club zich plaatst voor internationaal voetbal. De laatste keer gebeurde dat in 2003. De Nijmegenaren werden in de eerste ronde van het toernooi om de UEFA Cup uitgeschakeld door het Poolse Wisla Krakov.

Bron: FCUpdate

NEC wint dankzij Lens ook formaliteit in Breda 

Zoals verwacht heeft NEC een ticket voor het UEFA Cup-toernooi veroverd. De Nijmeegse formatie wees NAC Breda ook in Brabant terug (0-1).

Na de 6-0 in De Goffert was de return in Breda al grotendeels ontdaan van spanning. Een wonderbaarlijke ontsnapping was NAC Breda niet gegeven. De nummer drie van de reguliere competitie was zelfs geen overwinning gegund.

Na ruim een uur was een fout van Sander Fisher de aanleiding voor de enige treffer van de middag. Jeremain Lens ontfutselde de NAC-verdediger de bal, maakte zich met een fraaie schijnbeweging en passeerde keeper Jelle ten Rouwelaar.

Het was tekenend dat juist Lens scoorde in het laatste duel van het seizoen. De AZ-huurling stond symbool voor de opvallende opmars van NEC, dat als beloning een plaats in het UEFA Cup-toernooi verdiende. NAC Breda moet dat bewerkstelligen via het Intertoto Cup-toernooi.

Bron: VI.nl

NEC plaatst zich voor UEFA Cup

NEC heeft zich zondag geplaatst voor de UEFA Cup. In Breda werd met 1-0 van NAC gewonnen. Donderdag won NEC al met 6-0 van NAC. Beide ploegen speelden nonchalant. Bas Sibum kreeg in de beginfase een enorme kans, maar Ten Rouwelaar stopte. Daarna redde Babos goed op inzetten van Lurling en Idabdelhay. Jhonny van Beukering schoot net naast. Na een uur scoorde Jeremain Lens na een schitterende individuele actie. Brett Holman schoot nog op de lat. NEC won voor de 9e keer op rij, een clubrecord. En NEC gaat voor de derde keer Europa in.

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.