Brede selectie maakt keus lastig voor Been

Lorenzo Davids keert terug in basis bij NEC tegen FC Groningen. 

De selectie van NEC is door de recente aankopen zo breed geworden dat trainer Mario Been gedwongen is lastige keuzes te maken. Zo moet Jeroen Drost vanavond in de uitwedstrijd tegen FC Groningen genoegen nemen met een plaatsje op de bank. Hoe­wel Been tot nog toe goed te spre­ken is over Drost, moet de de van Heerenveen gehuurde verdediger wijken voor Lorenzo Davids, die terugkeert na een schorsing. „Lo­renzo is dit seizoen een vastigheid­je. We zitten nu in een situatie waarin ik spelers soms moet teleur­stellen. Dat is het minst prettige aspect van dit vak. Maar het is nu eenmaal mijn verantwoordelijk­heid om een elftal samen te stellen waarvan ik denk dat het de meeste kans heeft om te winnen.”

Die Qual der Wahl zal binenkort nog wel was lastiger worden, als ook Jonas Olsson zijn straf er na vanavond op heeft zitten. Ook Muslu Nalbantoglu moet tegen Groningen toekijken. De vleugel­verdediger kreeg tegen Ajax zijn vijfde gele kaart. De Spanjaard Da­ni Fernandez, zijn logische vervan­ger als rechtsback, begint in de Eu­roborg evenwel op de bank omdat Been opnieuw kiest voor een sys­teem met drie verdedigers.

Hoewel het alsmaar drukker wordt op het trainingsveld, is niet alles rozengeur en maneschijn in De Goffert. Naast de langdurig ge­blesseerden Mark Otten en Mark van de Boogaart, vielen deze week twee aanvallers weg. Tim Janssen heeft weer last gekregen van zijn rug. En Saïdi Ntibazonkiza liep maandagavond een knieblessure op in het bekerduel van Jong NEC. De Burundees is vier tot zes we­ken uit de running. „Vervelend”, vindt Been. „Ik speelde serieus met de gedachte om hem op te stellen tegen Groningen.”
Been is benieuwd met welke elf Groningen vanavond gaat spelen. Vooral achterin heeft Ron Jans pro­blemen. Rechtsback Bruno Silva is overgestapt naar Ajax. Martijn Meerdink, die de Uruguayaan te­gen FC Twente verving, maakte geen beste beurt. Mogelijk maakt de Argentijn Matias Cahais, deze week overgekomen van Boca Ju­niors, vanavond al zijn opwach­ting tegen NEC.

Opstelling NEC: Babos; Wisgerhof, Pothuizen, El-Akchaoui; Sibum, Va­docz, Holman, Davids; Worm, Lens, Bobson.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan