Bluyssen: “Initiatiefnemers rellen keihard aanpakken”

Heel Nederland heeft meegekregen hoe schandalig 50 van de 400 NEC-supporters zich hebben gedragen in Rotterdam. Niet alleen vele supporters balen hier van, ook het bestuur vindt dit een kwalijke zaak. Wij belden Jan Bluyssen (manager supporterszaken NEC) voor een eerste reactie.

“Laat ik voorop stellen dat ik de Old-school treinreis een super leuk initiatief vindt. Afgelopen jaar is dit in goede harmonie verlopen en mede daarom hadden we er dit jaar ook geen probleem mee. Het is alleen jammer dat er dit jaar zogenaamde supporters bij aansloten met een andere bedoeling.”

“Wij proberen ons dit jaar sterk te maken voor meer vrijvervoer wedstrijden. Dit soort acties helpt natuurlijk niet mee in het vooroverleg met de tegenpartij. Wij kunnen dan wel zeggen dat wij met vrijvervoer willen komen maar de tegenpartij wijst ons dan op dit soort incidenten. Wat dat betreft worden we weer terug geworpen”

Wat gaat er met deze zogenaamde supporters gebeuren?

“De politie heeft gelukkig haarscherpe beelden en die zullen de komende dagen bekeken worden. Je hebt in deze de initiatiefnemers en de volgers, het is belangrijk dat de initiatiefnemers van deze rellen keihard worden aangepakt. Maar ook de volgers zullen worden aangepakt. Het is echter wel belangrijk dat de juiste mensen worden aangepakt en niet de mensen die door ongelukkige omstandigheden in de rellen verzeild raakten”, aldus Jan Bluyssen.

Overigens was Jan Bluyssen op weg naar Moskou om daar het één en ander te bekijken.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan