Bij NAC is de sfeer net wat anders….

De tegenstellingen tussen de twee clubs die donderdag en zondag gaan uitmaken wie het laatste Uefa Cup ticket gaat bemachtigen konden bijna niet groter zijn.

NEC stond in de winterstop op randje degradatie en bereikte een dieptepunt op 23 januari toen we een geweldig pak slaag incasseerden in de Euroborg, waar het uitvak veel te groot was voor het handjevol fans dat toen mee was. Het is dus nog maar vier maanden terug dat je op de wedstrijddag zelf nog naar de Goffert kon gaan om in alle rust een plekje in die ene bus te bemachtigen.
Daarna volgde de grote ommekeer en zie daar, rijen bij het stadion gisteren, rijen bij de sigarenboeren vanochtend en hop, we gaan met 1000 man naar Breda.

NAC ondertussen is hard op weg het definitieve failliet van de huidige opzet van de play offs te bewijzen. Want als nummer drie hoor je natuurlijk gewoon Europa in te gaan. Maar na het tikkie dat wij uitdeelden in de laatste competitiewedstrijd lijkt het helemaal mis te gaan, met alle gevolgen van dien. Fanzine De Rat weet vandaag te melden dat er tot nu toe slechts 152 kaarten verkocht zijn voor het uitvak voor de wedstrijd van morgen. En dat terwijl nog geen twee maanden geleden heel Breda en omstreken moord en brand schreeuwde omdat Feyenoord ‘slechts’ 1600 kaarten afstond voor de halve finale van de beker.

Gloryhunters? Die hards? Je zou het zeggen, maar laten we het maar houden op: Het kan verkeren!

Pol

Het uitvak tijdens de competitiewedstrijd NEC-Nac. Het beeld zal morgen niet heel anders zijn.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan