Bellen naar SC Heerenveen: paranoia en effectief

Gisteren stapten we na 217 dagen zonder verlies weer eens een keer zonder punten van het veld. SC Heerenveen was met 2-1 te sterk. De club uit het noorden met helden als Abe Lenstra en Foppe de Haan, een achterban die naast het Abe Lenstra stadion ook Thialf onveilig maakt.

Heerenveen wordt door veel mensen geroemd vanwege hun gastvrijheid. Voetbal is in Friesland nog een feest voor het hele gezin. En dat zien we dan ook terug aan de supporters op de tribune. De burgemeesters van Amsterdam,Rotterdam en Den Haag zouden zo hun F-side, S.C.F en North-Side, om er maar een paar te noemen om willen ruilen voor Nieuw Noord. Dat scheelt nogal in de uren die oom agent bij het voetballen moet maken.

Dat de nationale knuffelclub uit Heerenveen niet altijd zo vriendelijk is ervoer een NEC supporter gisteren. Klantvriendelijk zijn ze niet echt als er gebeld wordt.


Paranoia als er gebeld wordt

De 100 NEC supporters die gisteren aanwezig waren in Heerenveen konden niks verstaan. Nee, dat kwam niet omdat er alleen maar Fries gesproken werd maar omdat de geluidsinstallatie in het uitvak het niet deed. Na een scherm in Twente wat niet aangesloten was en nu het geluid besloot een supporter om actie te ondernemen. Het telefoonnummer van FC Abe werd opgezocht via internet op je mobiel (de techniek staat voor niks tegenwoordig) en er werd een belletje gepleegd.

Poging 1:

Er werd opgenomen en opgehangen.
Lichtelijk verbaasd, "dat zouden de knuffelfriezen toch nooit doen?" werd er nog een keer gebeld.

Poging 2:

SC Heerenveen: "Waarom belt u ons steeds?"
Suporter: "Sorry mevrouw maar dit is pas de tweede keer dat ik bel want de eerste keer werd er opgehangen."
SC Heerenveen: "Meneer u moet ophouden met ons steeds te bellen!"
Supporter: "Nogmaals mevrouw dit is pas de tweede keer dat ik bel. Luistert u eens ik zit hier in het uitvak en het geluid doet het hier niet. Ik heb natuurlijk geen 23 euro betaald en 2 uur in de auto gezeten om in het prachtige Abe stadion te zitten en het "geweldige" Frysk Folksliet straks niet te kunnen horen. Kunt u daar misschien iemand naar laten kijken?
SC Heerenveen: "U moet echt ophouden met ons te bellen!" tuutuutuutuutuu.

En weer werd er opgehangen. De bende van Foppe is dus helemáál niet zo vriendelijk als men doet voor komen….

Tijdens de 7de speelminuut knalde er muziek uit de boxen. We hadden geluid in het uitvak! Helaas te laat voor het Frysk Folksliet, maar ach dit was toch niet te horen vanwege de fluitende NEC’ers. Wat wel een beetje jammer was is het feit dat er op dit moment 100 mensen in Nijmegen en omgeving zitten een piep in de oren omdat het volume nogal hoog stond.

Natuurlijk hadden we nog een telefoontje kunnen plegen met de vraag of het iets zachter kon, maar vanwege de "prettige" ervaringen eerder hebben we dit maar niet gedaan….

Hans112

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan