‘Been na Adriaanse optie voor Sunderland’

Mario Been komt voor op het lijstje van Sunderland om de onlangs opgestapte Roy Keane op te volgen. De Engelse club wil echter eerst proberen Co Adriaanse weg te halen bij Red Bull Salzburg.

Sunderland informeert momenteel bij de Oostenrijkse club of een overname bespreekbaar is, meldt Voetbal International. Adriaanse is sinds afgelopen zomer actief bij Red Bull Salzburg en kan aankomend weekend Winterkönig van de Oostenrijkse Bundesliga worden. Volgens het weekblad heeft Chris Woerts, die per 1 januari bij The Black Cats aan de slag gaat, Adriaanse naar voren geschoven.

Mocht Salzburg niet mee willen werken aan een vertrek van de oefenmeester, dan komt een andere Nederlandse coach in beeld: Mario Been. De Rotterdammer verricht bij zijn huidige club NEC, waar hij nog anderhalf jaar vastligt, uitermate goed werk. Zowel op national als internationaal niveau worden goede resultaten behaald onder Been.

Keane stapte afgelopen donderdag op bij Sunderland, waarmee hij de achttiende plaats in de Premier League bezette. De voormalig speler van Manchester United was teleurgesteld in de matige prestaties en besloot daarom te vertrekken. Over zijn mogelijke opvolger wordt druk gespeculeerd. Zo zou Ronald Koeman een aanbieding hebben afgewezen. Daarnaast werd onder andere ook Steve McClaren, de huidige coach van FC Twente, aan de club gelinkt.

Bron: VoetbalPrimeur.nl


Been na Sunderland?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.