Babos denkt zelf dat hij inzetbaar is tegen Groningen

Vandaag in de Gelderlander

Babos denkt zelf dat hij inzetbaar is tegen Groningen
NEC-doelman ontbreekt op de laatste training vanwege rugproblemen.

Zelf is hij ervan over­tuigd dat hij vanavond tegen FC Groningen gewoon onder de lat staat. Toch moest Gábor Babos gis­terochtend de training laten schie­ten. „Puur preventief”, aldus Ma­rio Been. „ Hij is binnen gebleven om zich te laten behandelen. Gá­bor denkt dat hij het gaat redden, heeft ook nog anderhalve dag om te herstellen. En anders keept Rein Baart. Die is ook goed.”

Jhonny van Beukering maakt van­avond zijn rentree in de hoofd­macht van NEC. De aanvaller uit Velp begon de laatste twee duels ­tegen Dinamo Zagreb en Ajax – op de bank, omdat Been toen de voor­keur gaf aan een meer beweeglijke spits, Tim Janssen. Been: „Tim heeft het goed gedaan, met name in Zagreb, maar tegen Groningen wil ik wat verder naar voren spe­len, met een aanspeelpunt op de rand van de zestien. Voor die rol is Jhon weer wat geschikter.”

In de maalstroom van wedstrijden staat voor NEC vanavond op­nieuw een echte kraker op de rol. De Nijmeegse ploeg ontvangt FC Groningen, na zeven speelronden koploper in de eredivisie. Been: „Met die Engelse weken is het vooral zaak om je telkens weer op te laden voor het volgende karwei. Gemakkelijke wedstrijden zijn er niet bij. Ook Groningen heeft een goede ploeg”, vindt Been. „Met een paar uitstekende spitsen.”

De NEC-trainer doelt op het Zweedse koningskoppel Marcus Berg/Petter Andersson, samen goed voor tien van de zestien doel­punten die de ploeg van coach Ron Jans dit seizoen gescoord heeft. „Vooral in eigen huis zijn ze sterk, met de steun van een volle Euroborg. Als het goed is, hebben wij dat voordeel nu. Als we win­nen, kunnen we zomaar een paar plaatsen stijgen. Maar het belang­rijkste is dat we niet verliezen.”

NEC heeft de laatste jaren een pri­ma staat van dienst tegen FC Gro­ningen opgebouwd. De laatste keer dat de noorderlingen in De Goffert wonnen, was in november 2003. Vorig seizoen zegevierde NEC tweemaal in Nijmegen. In de reguliere competitie werd het 5-1, in de play-offs 1-0.” Ron Jans moet waarschijnlijk een beetje puzzelen. Linksback Sten­man en middenvelder Ajilore moesten gisterochtend de training afbreken. Het is twijfelachtig op zij vanavond inzetbaar zijn.

Opstelling NEC: Babos; Fernandez, Wisgerhof, Zomer, El-Akchaoui; Sibum, Radomski, Davids; Ntibazonkiza, Van Beukering, Schöne.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan