Actie Legio Noviomagum afgelast!

Net zoals vele supporters is ook onze tifogroep Legio Noviomagum zwaar over de zeik over de klappers die morgen voor de wedstrijd worden uitgedeeld. Aangezien Legio Noviomagum zich voorbijgelopen voelt hebben de mannen besloten morgen hun actie te annuleren, ondanks de voorbereidingen die getroffen zijn. Het was blijkbaar financieel aantrekkelijk! Financieel aantrekkelijk of niet het wordt tijd dat er bij NEC eens wat mensen op het kantoor komen die verstand van supporterszaken hebben. Het onderstaande bericht komt van de site van Legio Noviomagum.

Klepperactie? Ga je gang, maar zonder ons!

In de Gelderlander van vandaag lazen wij het volgende: ‘’Alle bezoekers op de Goffertribune vinden bij hun zitplaats een groot rood-groen-zwartplakkaat waarmee ze de tribunes gezamenlijk in NEC-kleuren kunnen omtoveren door het boven hun hoofd te houden. Naast deze ‘Noord-Koreaanse act’ is er ook nog een klepper-actie. Voor alle bezoekers liggen er speciale kleppers klaar, een ‘instrument’ waarmee de AZ-supporters al naam gemaakt hebben.’’ Vanochtend werd deze gesponsorde actie aan ons bevestigt.

Wij als Legio Noviomagum zijn met stomheid geslagen. Allereerst is het natuurlijk treurig dat de krant onze actie aankondigt. Vreemd, want alleen personen binnen onze groep en binnen NEC hebben hier weet van.

Daarnaast hebben wij geen goed woord voor de aangekondigde actie van NEC. In Alkmaar staan ze er al tijden mee voor schut. Laat duidelijk zijn dat wij, als Legio Noviomagum, ons volledig distantiëren van deze actie en hier absoluut niet van op de hoogte waren. Wij staan absoluut achter het verbeteren van de sfeer, maar niet op een gemaakte manier.

Onze actie voor morgen is dan ook, ondanks de wekenlange voorbereidingen, afgeblazen. Wij geven het stokje van het organiseren van acties volledig over aan NEC. Onze acties zullen pas in de Goffert terugkeren als wij het gevoel hebben dat we weer serieus genomen worden. Wij zijn toch geen klapvee, wij zijn een volksclub!

Morgen dus geen actie van Legio Novimagum.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan