28 UEFA regels op zijn DTH-hondjes

Het zijn drukke tijden voor de mensen bij NEC. Alles moet morgen tip top in orde zijn voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen Dinamo Boekarest. Regels, regels en nog eens regels. Je kunt jezelf afvragen of NEC nog wel baas is in eigen huis. Wij van DTH hebben het handboek van de UEFA doorgenomen en hebben aan de volgende regels een NEC-draai gegeven. 28 UEFA regels op zijn DTH-hondjes.

1. Jacco moet een papiertje opsturen naar de UEFA waarin hij een verklaring ondertekent dat alle spelers, vertegenwoordigers en mensen van onze club zich houden aan de statuten, verordeningen, richtlijnen en besluiten van de UEFA.

2. Jacco moet ervoor zorgen dat het aanmeldingsformulier voor deelname aan de UEFA Cup voor 2 juni binnen moet zijn bij de UEFA.

3. Jacco  moet namens NEC inschrijfgeld betalen aan de UEFA.

4. Mario is verplicht zijn sterkst mogelijke opstelling op te stellen.

5. NEC is verplicht haar spelers af te staan aan de UEFA als ze uitgenodigd worden voor een prijsuitreiking. Wisgerhof moet volgend jaar dus verplicht naar Genève om de prijs voor beste verdediger op te halen.


Peter volgend jaar?

6. NEC is verplicht mee te doen aan de wedstrijd om de Super Cup of andere wedstrijden tegen clubs van een andere Federatie als we de UEFA Cup winnen.

7. Als NEC als winnaar van de UEFA Cup echt niet kan, dan moet AC Milan als verliezende finalist de plaats van NEC innemen tijdens deze wedstrijden.

8. De beker die NEC mee neemt uit Istanbul blijft altijd in het bezit van de UEFA.


Hier gaan we voor!

9. Naast de Air Miles Cup en de beker van het Maritiem Toernooi komt wel een replica te staan.

10. Als NEC de komende drie jaar de UEFA Cup wint, of vijf keer de beker heeft gewonnen komt er een speciale aantekening op de replica te staan. Wij hopen dat dit zal zijn: “Alles kwam goed”?

11. Er worden maar 30 gouden en zilveren medailles gemaakt. Carlos en Mario moeten er dus voor zorgen dat de selectie niet te groot wordt anders moeten ze spelers teleurstellen.

12. De UEFA laat onder geen enkele voorwaarde extra medailles maken. Zelfs niet voor Super Mario.

13. Theo heeft het vanaf de eerste thuiswedstrijd van de groepsfase genoeg te doen. NEC is na die wedstrijd verplicht al haar thuiswedstrijden in het Goffertstadion af te werken.

14. NEC moet van de UEFA al op 1 oktober in Boekarest  zijn omdat de clubs de avond voor de wedstrijd al aanwezig moeten zijn. Dinamo Boekarest is nu dus ook al in Nijmegen?

15. NEC mag niet tijdens een tussenstop in Wenen op weg naar Roemenië tegen Austria Wien spelen. Ook op de terugreis niet. De UEFA staat het spelen van wedstrijden tijdens het reizen van en naar een UEFA Cup wedstrijd niet toe.

16. Materiaalman Herman Jansen moet er voor zorgen dat Dinamo Boekarest tijdens de training en warming up ballen heeft die hetzelfde zijn als de bal die tijdens de wedstrijd worden gebruikt.

17. Als NEC weigert te spelen of Legio Noviomagum maakt zoveel rotzooi dat de wedstrijd niet gespeeld kan worden mag Jacco flink gaan betalen:

Tijdens de kwalificatie voor de groepsfase: € 31022*
Tijdens de groepsfase: € 77556
Tijdens de zestiende finales: € 93068
Tijdens de achtste finales: € 108579
Tijdens de kwartfinale: € 124090
Tijdens de halve finale: € 155113
Tijdens de finale: € 310226

* Bedragen zijn omgerekend van Zwitserse Franc naar Euro.

18. Als de KNVB van mening is dat er niet gespeeld kan worden op het veld van de Goffert moeten ze dit laten weten voordat de tegenstanders en de arbiters op reis gaan. Anders moet Theo aan Jacco gaan vertellen dat hij alle gemaakte kosten van de arbiters en de tegenstander mag gaan betalen.

19. Als een wedstrijd niet door kan gaan door een oorzaak die niet één van de clubs aan te rekenen is. Dan kan Jacco gedeeltelijk opgelucht ademhalen. Hij mag de helft van zijn bonnetjes declareren bij de tegenpartij.

20. Op het voorplein moeten de vlaggen hangen van: de UEFA, UEFA Cup en Respect. Deze vlaggen kan Jan regelen bij Henk Kesler. Hij verhuurt deze tegen een kleine vergoeding.


Twee van de drie verplichte vlaggen

21. Jan moet 5% van de Goffert vrij houden voor de Rode Honden uit Roemenië. Dit is hij verplicht door de UEFA.


De Rode Honden uit Boekarest.

22. Jan is verplicht er voor te zorgen dat de waarnemers van de UEFA en minimaal 20 vertegenwoordigers van Dinamo Boekarest over de beste plaatsen beschikken met bijbehorende service en toegang tot het VIP gedeelte. Deze mensen zullen dus een mooi plekje krijgen op de hoofdtribune. En in de rust kunnen ze lekker borrelen in de Gaanderij.

23. De UEFA kan ook aan Jan tien kaarten vragen waarmee ze op de beste plaatsen mogen zitten, in het VIP gedeelte mogen komen en zelfs in de bestuurskamer. Jan is deze dan verplicht te geven.

24. Theo moet in zijn beste Roemeens onderhandelen met de trainer van Dinamo over de lengte van de training op het veld van de Goffert. De bezoekende club heeft het recht op een training die niet langer duurt dan een uur op het veld waar de wedstrijd gespeeld word. Tenzij er andere afspraken worden gemaakt.

25. Ton Spaan moet 75 minuten voordat de wedstrijd begint het wedstrijdformulier in blokletters bij de scheids hebben ingeleverd.

26. Als Babos penalty’s moet gaan stoppen en de strafschoppenserie kan niet worden af gemaakt dan mag Peter samen met de aanvoerder van de Roemenen zich gaan melden bij de scheids om te tossen wie er door gaat. Er moet dan ook een delegatie van de UEFA bij zijn.

27. NEC mag volgens de regels van de UEFA maar één keer van shirtsponsor veranderen.

28. Als NEC de groepsfase haalt moet Jacco het volgende van de kaartverkoop afstaan aan de bende van Platini:
* 4% van de inkomsten uit de kaartverkoop. Er moet minimaal 400 euro betaald worden.
* Als seizoenskaarthouders gratis toegang krijgen (zal bij NEC dus nooit gebeuren) of korting, dan is Jacco verplicht 0,1% van de opbrengst van de seizoenskaartverkoop over te maken naar de UEFA. Dit bedrag komt dan boven op de 4%.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan