Wisgerhof: “Been is perfect voor NEC”

Op www.VoetbalPrimeur.nl kwamen wij een interview met onze aanvoerder tegen:

Bij NEC is men allesbehalve tevreden met de huidige rangschikking. Vorig jaar eindigde de club keurig in de middenmoot. Een prima prestatie, zeker gezien de slechte competitiestart die de Nijmegenaren toen hadden.

Dit seizoen zou NEC voor het linkerrijtje gaan. Maar na elf wedstrijden staat het elftal van trainer Mario Been, die onlangs zijn contract verlengde, op een teleurstellende dertiende plaats. Dat moet beter, zo weet ook Peter Wisgerhof. De verdediger van NEC raakt niet in paniek en ziet de afgelopen weken weer een stijgende lijn in de resultaten van zijn ploeg. VoetbalPrimeur sprak met hem.

Je bent alweer bezig aan je achtste seizoen in Nijmeegse dienst. Word je inmiddels gezien als het boegbeeld van de club?
“Het begint er wel op te lijken. Ik ben van de huidige selectie de langstzittende speler. Bovendien heb ik altijd in de basis gestaan. Wat dat betreft voel ik me inmiddels heel erg verbonden met de club en de fans. Dat mag ook wel na al die tijd. En hopelijk voelen de supporters zich verbonden met mij.”

Jullie staan momenteel op de dertiende plaats. Komt daar nog verbetering in?
“Dat is wel de bedoeling. We moeten er met z’n allen voor zorgen dat we zo snel mogelijk wegkomen uit die onderste regionen, want we staan maar twee punten voor op de nummer vijftien. Wij hebben daar niets te zoeken, maar draaien tot nu toe een ongelukkig seizoen. We hebben met vrij veel blessures te kampen gehad en die bleken moeilijk op te vangen. De laatste weken is de selectie alweer wat completer en zijn de resultaten ook meteen beter. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.”

Wat zijn precies de doelstellingen voor dit seizoen?
“Vooraf stelden we ons als doel om voor een plekje in het linkerrijtje te gaan. Dat kan natuurlijk nog steeds, want de achterstand is niet onoverbrugbaar. We blijven erin geloven. Ook vorig jaar hadden we een slechte competitiestart en toen is het ook allemaal goed afgelopen. Maar we moeten wel reëel zijn. Op dit moment is onze voornaamste doelstelling om afstand te nemen van de onderste plaatsen. Pas als dat is gelukt, kunnen we weer vooruit kijken.”

Ben je blij dat Mario Been zijn contract heeft verlengd?
“Absoluut. Hij is de perfecte trainer voor NEC. Het is iemand die weet hoe je een hecht team moet kweken en uitstekend met jonge spelers kan omgaan. Tot nu toe doet hij het heel erg goed. Als je kijkt naar de middelen die hij tot zijn beschikking heeft, denk ik dat hij er het maximale uithaalt. Zeker vorig seizoen, toen hij ons tegen ieders verwachting in zeer attractief liet voetballen. En ook al gingen er afgelopen zomer heel wat spelers weg, Mario Been bleef rustig en smeedde opnieuw een hecht elftal samen. De sfeer in onze selectie is geweldig. Dat komt mede door hem. Het is een trainer met humor. Een eigenschap die niet mag worden onderschat.”

Hoe lang loopt je contract nog bij NEC?
“Ik heb nog een contract voor één seizoen. Ik besef dat als ik ooit de stap omhoog wil maken, ik dat volgend jaar moet doen. In principe sta ik wel open voor een club uit de vaderlandse top vijf of een mooi avontuur in het buitenland. Maar ik maak mezelf geen illusies. Ik wacht het allemaal af. Pas als er wat leuks op mijn pad komt, ga ik erover nadenken. Het heeft bovendien ook wel iets om de rest van mijn carrière in Nijmegen te voetballen. Want ook na acht jaar heb ik het hier nog hartstikke naar mijn zin. En misschien groei ik dan wel echt uit tot een boegbeeld….”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan