‘Wij zijn niet tevreden, dus hij mag vertrekken’

Andrzej Niedzielan mag naar een andere werkgever gaan uitzien. Ofschoon de Poolse spits nog tot medio 2008 onder contract staat bij NEC, heeft de leiding van de Nijmeegse club hem laten weten dat er geen prijs meer wordt gesteld op zijn diensten.

Niedzielan werd eind 2003 aangetrokken voor een transfersom van 1 miljoen euro, een record in de clubgeschiedenis. De komst van de toenmalige international werd mogelijk door de steun van multimiljonair Marcel Boekhoorn, die destijds op grote schaal investeerde in de Nijmeegse club.

De Pool wist in De Goffert de hooggespannen verwachtingen nimmer waar te maken. Voetballen kon hij, dat was duidelijk, maar een topschutter was hij allerminst. Hij kwam bij NEC slechts tot achttien treffers. dit seizoen staat de teller zelfs maar op twee, ook doordat hij door allerlei oorzaken (blessures, disciplinaire straffen) weinig in actie kwam.

"We hebben Niedzielan en zijn zaakwaarnemer onlangs uitgenodigd voor een gesprek, waarbij de speler zelf niet kwam opdagen. Carlos Aalbers (per 1 juli de opvolger van Leen Looyen als technisch directeur, red.), trainer Mario Been en directeur Jacco Swart hebben duidelijk gemaakt dat wij niet tevreden zijn over de prestaties van Niedzielan en dat hij wat ons betreft ondanks een doorlpopend contract mag vertrekken", vertelt Leen Looyen.

Niedzielan reageerde gisteren teleurgesteld om het besluit van NEC. "Als er een club voor mij komt, vertrek ik. Zo niet, dan blijf ik. Hoe moeilijk dat ook is."

Bij NEC realiseert men zich dat Niedzielan niet gedwongen kan worden tot een vertrek. Looyen: "We hebben geen enkel machtsmiddel. Bovendien is NEC een correcte werkgever die zijn verplichtingen te allen tijde zal nakomen. Maar het is duidelijk dat het voor alle partijen het beste is dat er snel een oplossing wordt gevonden."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.