Wederom in 2e ronde play-offs tegen Vitesse

NEC doet nog steeds mee in de strijd om Europees voetbal. De ploeg van trainer Mario Been schakelde zondag in stadion De Goffert Sparta (2-1) uit in de eerste ronde van de play-offs Intertoto. Het eerste duel eindigde donderdag in Rotterdam in 1-1.

In de tweede ronde stuit NEC op aartsrivaal Vitesse, dat zaterdagavond met een zege van 1-0 NAC Breda uitschakelde. Vorig seizoen was Vitesse in de play-offs voor de Intertoto nog te sterk voor de Nijmegenaren.
De winnaar van de Gelderse tweestrijd speelt tegen de verliezer van de eindstrijd in de play-offs UEFA-beker om een plek in de Intertoto. In dit toernooi spelen clubs om plaatsen in de UEFA-beker.

NEC opende het duel tegen Sparta sterk met kansen voor met name spits Paul Jans. Een behoudend Sparta kwam echter halverwege op voorsprong door een kopbal van Danny Schenkel uit een hoekschop: 0-1. NEC was even van slag maar vocht zich in de 36e minuut langszij door Peter Wisgerhof, donderdag op het Kasteel nog geschorst.

Na rust namen de Rotterdammers het initiatief, maar kreeg NEC de mogelijkheden. Middenvelder Edgar Barreto faalde voor een leeg doel, maar Patrick Pothuizen maakte die misser in de 60e minuut goed met een rake kopbal uit een hoekschop: 2-1. Dat was voldoende om te blijven hopen op uiteindelijk een plaats in de UEFA-beker.