Vooruitblik: NEC-VVV

Op 2e Kerstdag komt VVV naar de Goffert. De Venlonaren die na 13 jaar weer terug zijn op Neerlands hoogste niveau doen het niet onaardig. Na een verdiende overwinnig op onze aartsrivaal afgelopen weekend zijn ook de Venlonaren ons inmiddels gepasseerd op de ranglijst. Daarom wederom ‘een finale’ voor de trots van Gelderland, waar Cees van der Linden het steeds drukker krijgt. Afgelopen zondag na de wedstrijd tegen Feyenoord meldde ook Vadocz zich (met pijnlijke hamstrings) bij Cees en Brett Holman schijnt last te hebben van haarscheurtjes in de dij, wat dat dan ook mag zijn! Dus dat wordt weer puzzelen voor Mario tijdens de Kerst om woensdag nog iets representatiefs het veld in te sturen.

Resultaten uit het verleden bieden helaas geen zekerheid voor de toekomst, maar goed nieuws is wel dat NEC nog nooit een eredivisiewedstrijd verloor van VVV! Daarbij dient wel aangetekend te worden dat we voor de laatste NEC-VVV op eredivisieniveau heel ver terug in de tijd moeten, ruim 22 jaar geleden! NEC versloeg VVV toentertijd met 1-0. De drie eredivisie ontmoetingen daarvoor werden ook allemaal door NEC gewonnen. De laatste keer dat VVV naar de (toen nog oude) Goffert kwam was voor de nacompetitiewedstrijd van het seizoen 1996-1997. De Venlonaren werden met 6-0 (3x Juul Ellerman) afgedroogd en een week later zag het in Leeuwarden rood-groen-zwart van de mensen toen NEC zich handhaafde in de Eredivisie!

14-06-1997 NEC VVV (nacompetitie) 6-0
17-08-1996 NEC VVV 1-0
26-05-1994 NEC VVV 2-1
03-04-1993 NEC VVV 2-1

meer statistieken

Behalve de ‘streek’ sentimenten tussen Nijmegen en Venlo staat er bij beide teams ook één speler op de loonlijst met een verleden bij de ander. In Venlo is dat Paul Jans. De spits werd vorig seizoen door NEC gehuurd, maar maakte te weinig indruk voor een (nieuw) contract en keerde terug naar De Koel. In tien wedstrijden voor VVV dit seizoen wist Jans het net nog niet te vinden. En bij ons staat Rein Baart onder contract. Baart promoveerde vorig seizoen (toen nog als vaste keeper) met VVV naar de eredivisie. De verwachting is dat er veel VVV-supporters zullen mee reizen woensdag, gezien de schappelijke prijs van 15 euro (eigen vervoer). Op een fansite van VVV kwamen we zelfs dit tegen: "er zijn slechts nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar!". Dat belooft dus wat voor Tweede Kerstdag! Een fijne kerstavond en Eerste Kerstdag en tot woensdag!

Afwezig
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Mark van den Boogaart (enkelblessure)
Brett Holman (haarscheurtjes in dij)
Kristian Vadocz (hamstringblessure)
Jhon van Beukering (hersenschudding)
Patrick Pothuizen (spierscheuring)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Kivuvu, Worm, Davids,
Saidi, Janssen, Lens.

 Statistieken
 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 4 4 0 0 13 2
Uit 4 1 3 0 6 3
Totaal 8 5 3 0 19 5
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan