Vooruitblik: NEC-FC Groningen

Bijna vier jaar geleden verloor NEC voor het laatst op eigen veld van FC Groningen, na een 2-0 voorsprong stond NEC uiteindelijk toch met lege handen: 2-3. Daarna volgde een overwinning in het seizoen 2004-2005 met 4-3, grote man aan NEC zijde was toen Bart van den Eede, maar die speelt al een tijdje niet meer in Nijmegen. Alleen aanvoerder Peter Wisgerhof en rechtsback Muslu Nalbantoglu zijn nog overgebleven van het team dat toen van FC Groningen won. De laatste twee seizoenen werd het een gelijkspel in de Goffert, dus hoogste tijd weer voor een overwinning! En NEC kan de punten goed gebruiken, heel goed zelfs!

Maar dan rest ons gelijk de grote vraag, wie moet er in godsnaam scoren bij NEC!? Worm en van Beukering hebben er beide eentje inliggen na acht speeldagen, waarvan die van Worm zelfs uit een penalty was. Afgelopen zondag in Amsterdam kreeg Worm de kans om in z’n eentje cluptopscoorder te worden, maar hij faalde oog in oog met Stekelenburg. Wie er dus zondag scoort tegen FC Groningen, mag zich gelijk clubtopscoorder noemen. Wat ons betreft een mooie kans voor Muslu om zich de boeken in te schieten!

27-08-2006 NEC FC Groningen 1-1
25-03-2006 NEC FC Groningen 2-2
03-04-2005 NEC FC Groningen 4-3

Bij beide teams zijn geen ex-spelers meer van elkaar te vinden, aangezien Bas Roorda deze zomer naar PSV vertrok. FC Groningen zal waarschijnlijk aantreden zonder de geblesseerde Kruiswijk, Kolder, Matthijs en Levchenko. En heel veel supporters zal de Trots van het noorden niet meenemen, de bussen vertrekken al om 9:45 uur en het combikaartje kost maar liefst 31 euro! 

Geblesseerd
Mark Otten (NEC, afgescheurde kruisband)
Jhon van Beukering (NEC, hamstringblessure)
Mark van den Boogaart (NEC, enkelblessure)
Brett Holman (NEC, enkelblessure)
Tim Janssen (NEC, enkelblessure)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Kivuvu, Davids, Vadocz,
Worm, Lens, Prent.

 Statistieken
 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 23 8 9 6 29 28
Uit 23 2 11 10 20 40
Totaal 46 10 20 16 49 68
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan