Vooruitblik: De Graafschap-NEC

Zaterdagavond staan in Doetinchem de nummers 12 en 13 van de eredivisie tegenover elkaar, maar aangezien het verschil maar liefst zeven punten is in het voordeel van de Superboeren, strijdt NEC tegen degradatie en doet De Graafschap gewoon leuk mee voor het linkerrijtje. En dat is heel knap van de promovendus, maar erg matig van NEC. Inmiddels snakt heel NEC dan ook naar een overwinning, al is dat gezien de huidige vorm en statistieken (NEC scoorde pas twee goals in uitwedstrijden dit seizoen, beide bij FC Utrecht-NEC 3-2) eigenlijk een utopie. Maar wie weet kunnen we beginnen met in ieder geval weer een keer een doelpunt in een uitwedstrijd te maken?

Ook de historische statistieken op de Vijverberg gaan ons niet gerust stemmen, van de 13 eredivisie duels in Doetinchem won NEC er maar 3 en gingen er 8 verloren. De laatste overwinning is dan ook ruim vijf jaar geleden, maar wel met de kanttekening dat NEC sindsdien nog maar één keer op bezoek mocht bij de Superboeren. Overigens nog een leuk weetje, vandaag (woensdag) is het precies 3 jaar geleden dat we voor het laatst op de Vijverberg speelden. Het werd toen 3-2 voor De Graafschap.

12-12-2004 Graafschap NEC 3-2
18-10-2002 Graafschap NEC 1-3
25-08-2001 Graafschap NEC 1-1
06-05-2001 Graafschap NEC 2-1

meer statistieken

Bij beide teams de nodige sentimenten zaterdag, De Graafschap nam namelijk vorig seizoen Resit Schuurman over van FC Twente en Schuurman was natuurlijk via NEC bij de Tukkers terecht gekomen. Het was Schuurman die op Hemelvaartsdag 2003 de beslissende pass op Jarda Simr gaf. Bij NEC iets meer ex-Superboeren, zij het op bestuurlijk niveau, want naast Jhon van Beukering kwamen ook Jacco Swart en Jan Bluyssen van De Graafschap.

Voor De Graafschap-NEC geldt een autocombi. Ondanks dat het onzinnig is dat je je kaartje bij het stadion op moet halen, zouden wij normaal zeggen dat het geen enkel probleem is om het uitvak vol te krijgen, maar na Sparta-NEC (en eigenlijk al het gehele seizoen) durven wij niks meer te voorspellen. Het lijkt namelijk wel dat er met de week minder NEC supporters mee gaan naar uitwedstrijden, dus mocht je genoeg hebben van die zaterdagavonden met je vrouw/vriendin bij je schoenmoeder, koop gewoon een kaartje (voor 14 euro), trommel wat vrienden op en pak lekker de auto naar Doetinchem. De spelers kunnen een beetje steun namelijk goed gebruiken! Oh ja en voor we het vergeten, voor die 14 euro krijg je ook nog gratis "Superboeren erwtensoep", misschien ook iets voor in de kleedkamer van NEC?

Geblesseerd
Mark Otten (afgescheurde kruisband)
Mark van den Boogaart (enkelblessure)
Dominique Kivuvu (hamstring)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Worm, Janssen, Vadocz, Davids
van Beukering, Lens.

 Statistieken
 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 13 6 4 3 18 14
Uit 13 3 2 8 18 27
Totaal 26 9 6 11 36 41
Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan