Vooruitblik: arnep-NEC

De gelijke spelen overheersen de laatste jaren in die glasbak, maar daar heeft iedereen het wel een beetje mee gehad. We waren er een paar keer heel dichtbij, maar het heeft nog niet zo mogen zijn.

Wie weet gaat 2 september wel de boeken in, net zoals de laatste keer dat we wonnen in arnep! Al meer dan 22 jaar geleden, 0-4 werd het toen. "NEC slacht Vitesse" stond er toen in de Gelderlander, helden van die dag waren Bert van de Pol (2x), John Vievermans en Danny Hoekman en trainer was Pim van de Meent , die na de wedstrijd een biertje bij Clemens Westerhof op het bureau zette.

NEC heeft veel ‘oud’ arneppers in de selectie, de meest omstreden is natuurlijk Patrick Pothuizen, maar ook Peter Wisgerhof en Rutger Worm kwamen uit voor ‘de overkant’. Tijdens de zomer voegde ons cluppie er nog één aan de selectie toe, Jhon van Beukering kwam transfervrij over van de Superboeren. Maar geen hond die daar wakker om schijnt te liggen. Aan ‘de overkant’ voetballen er ook twee met een Nijmeegs verleden, keeper Piet Velthuizen is daar de meest pijnlijke van, de geboren en getogen Nijmegenaar kwam via SCE bij Quick terecht, waar hij door de arneppers werd weggeplukt. Die andere is Jasar ‘wie kent hem nog!?’ Takak, kwam niet verder dan 21 wedstrijden voor ons.

04-02-2007 Vitesse NEC 1-1
16-04-2006 Vitesse NEC 1-1
07-11-2004 Vitesse NEC 1-0
02-05-2004 Vitesse NEC 2-2

Omdat de derby de laatste jaren naar de klote wordt geholpen door overdreven maatregelen, kaartverkoop en de plee-offs reizen er zondagochtend (1e cluster vertrekt om 10:40 uur) maar 500 NEC supporters per verplichte buscombi naar arnep, gelukkig zullen er ook heel wat NEC’ers in diverse andere vakken plaatsnemen, maar aan alles is te merken dat de derby in waarde afneemt, zoals ook mijn collega al schreef

Afwezig
Mark Otten (NEC, Afgescheurde kruisband)
Ferne Snoyl (NEC, Overgewicht)
Dominique Scholten (NEC, Gebroken onderarm)
Mark van den Boogaart (NEC, Enkelblessure)
Cees Keizer (Knieblessure)
Rihairo Meulens Knieblessure)
Robin Faber (Enkelblessure)
Theo Janssen (Knieblessure)

Vermoedelijke opstelling NEC

Babos,
Muslu, Wisgerhof, Olsson, El Akchaoui,
Worm, Holman, Kivuvu, Davids,
van Beukering, Prent.

 Statistieken

 Eredivisie
  Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren DV DT
Thuis 19 11 1 7 23 18
Uit 19 2 10 7 19 28
Totaal 38 13 11 14 42 46

 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan