Velthuizen ziet stroop als ‘geintje’

Nijmeegse doelman van Vitesse: geen aangifte van actie NEC-fans.

Piet Velthui­zen was afgelopen zondag de beste man tijdens Vitesse- NEC (1- 0). De Nijmeegse doelman in Arnhemse dienst bleek onpasseerbaar in de derby, hoewel NEC-fans in de nacht van zaterdag op zondag had­den geprobeerd hem zijn nacht­rust te ontnemen. Het groepje NEC-aanhangers stak voor de deur van zijn woning vuurwerk af en de jonge keeper van Vitesse vond later zijn auto in­gesmeerd met stroop, eieren en meel terug; een variant op het al­oude pek en veren. De politievoor­lichter in Nijmegen bevestigt een melding te hebben gekregen van het incident.

Enkele jaren terug bonden Vitesse­fans het hek van NEC-doelman Dennis Gentenaar dicht voor de derby en sloegen toe met geel en zwarte verf. Gentenaar kon er wel om lachen; er was immers niks vernield. Hij vond de actie ludiek, een opvatting die anno 2007 wordt gedeeld door Velthuizen. „Een geintje, dat hoort bij de der­by”, zegt Velthuizen. „Van dat vuurwerk heb ik helemaal niks ge­hoord, andere mensen in de straat wel. Nee, aangifte heb ik niet ge­daan. Waarom? De schade valt wel mee, ik ben even met de auto door de wasstraat gereden. Het gaat er wel redelijk af. Ik hoef ook niet zo veel publiciteit hierover. Dat zei de politie ook nog.”

„Een ludieke actie kunnen wij wel waarderen, maar in dit geval kun je niet spreken van een ludieke ac­tie”, zegt communicatiemanager Ester Bal van Vitesse. „ Er is vuur­werk op de auto ontploft, de lak is beschadigd en de auto moet wor­den overgespoten. Er is schade, dat is niet ludiek, dat is vandalisme. Piet is niet eens wakker geworden omdat er rolluiken voor de ramen zijn. De hele buurt wel, geloof ik. Het heeft in elk geval allemaal wei­nig uitgehaald want Piet heeft zon­dag geweldig gekeept. Ik vind ook dat er niet te veel publiciteit aan moet worden gegeven, dat willen zij alleen maar.”


Piet’s auto, afgelopen zondagmiddag bij de glasbak in arnep.

Bron (artikel): De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan