Twee echte Trouwe Honden

Afgelopen week heeft NEC afscheid moeten nemen van 2 waardige vrijwilligers. Zowel Theo van den Dobbelsteen als Geer Willems zijn in korte tijd na elkaar overleden. We hebben het hier dus over 2 echte Trouwe Honden! In de Gelderlander van vandaag legt NEC-supporter en Journalist Jaap van Essen in zijn “Nijmeegs kwartiertje”nog even uit waarom dit uitstervend ras zo belangrijk is voor de club.

Theo
Van een uitstervend ras, zo omschreef Leen Looyen dinsdag Theo van den Dobbelsteen, van wie die dag definitief afscheid werd genomen. Dat klopte als een bus. Diezelfde ochtend stond er ook een advertentie voor GeerWillems in de krant. Beide mannen behoorden tot die handjesvol mensen die NEC gedurende de jaren tachtig overeind hielden.

Geer was stadionbeheerder, die na zijn pensioen geen afscheid van ‘ zijn’ Goffert kon nemen. Theo, de voormalige melkboer, was sinds zijn afkeuring dag en nacht op het stadion te vinden. Schoonmaken, wassen, de bar bemannen, lijnen trekken, suppoost; werkelijk op alle gebieden was hij bezig. Altijd samen met zijn Nelly.

Zoals gezegd, mensen als Theo en Geer hielden NEC overeind. Je kunt ook ‘Moeke’ Mallo noemen, Stef de Grood, Hans en Wim Eimers, Herman van Eldik enzovoorts. Theo zorgde ook voor opvolging. Een zoon en dochter zijn nu ook bij de club te vinden, evenals en kleinzoon en -dochter. Bij thuiswedstrijden bemensen ze ondermeer de perskamer. Twee verdiepingen hoger, op de Gaanderij, regeert de poen, vecht de Nijmeegse nouveau riche een machtsstrijd.

‘Heren’ als Paes, Bons&Bons, Hendriks&Hendriks, Van Delft en nog wat van die nieuwe miljonairs willen allen de baas zijn. De laatste geluiden zijn dat ze langzaam maar zeker toch weer eens samen achter het rood, groen en zwart gaan staan. De zwager van Marcel ‘ miljardair’ Boekhoorn is al commercieel directeur geworden. Eenheid heren, zo snel mogelijk. Voor NEC. Maar vooral voor Theo, Geer, en al die anderen die letterlijk met hun bloed zweet en tranen de club overeind hielden toen jullie allemaal nog schitterden door afwezigheid. Mannen als Theo hielden NEC jarenlang overeind

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan