Toch lekker naar Groesbeek!!

Na de verassende overwinning in Enschede mogen we in de 3e ronde van de KNVB-beker afreizen naar het altijd gezellige Groesbeek, alwaar de Treffers ons zullen opwachten. Ergens is dit natuurlijk jammer omdat veel supporters van NEC ook een band hebben met de Treffers. Afgelopen dagen werd er gespeculeerd dat de wedstrijd wel eens een thuiswedstrijd voor NEC zou kunnen gaan worden omdat dit financieel in het voordeel van de Treffers zou kunnen werken. Gelukkig meldt Gerrit Langeveld, bestuurslid voetbalzaken, dat dit niet de bedoeling is. Er is tenslotte toch niks leukers dan een amateurclub te bezoeken, mits je wint?!

De Treffers houdt vast aan thuisrecht bij bekerduel tegen NEC

Hoofdklasser uit Groesbeek blij met loting tegen ‘ buurman’.

NEC lootte donderdagavond voor de derde ronde van de KNVB-beker ‘uit’ tegen De Treffers. De derby tussen de Groesbeekse hoofdklasser en de Nijmeegse profs zal waarschijnlijk op woensdag 31 oktober gespeeld worden. Op sportpark Zuid in Groesbeek, want De Treffers wil vasthouden aan het thuisrecht in de bekerstrijd. „ Sommige wedstrijden moet je perse in Groesbeek spelen”, meent Gerrit Langeveld, bestuurslid voetbalzaken van de huidige nummer vijf van de hoofdklasse C. „We zijn vandaag (vrijdag, red.) nog niet benaderd door NEC om de wedstrijd om te draaien, maar wij houden sowieso vast aan Groesbeek. Uiteraard zullen we nog wel met de betrokken partijen gaan praten over de veiligheidsmaatregelen en andere zaken. Het liefst hadden we opnieuw een amateurclub thuis geloot, maar NEC stond als profclub nummer één op ons verlanglijstje.

Dit is toch geweldig? We hebben niets te verliezen.” De Treffers bereikte de derde ronde van de KNVB-beker door in thuiswedstrijden de zaterdaghoofdklassers ACV en ASWH te verslaan. Bij NEC waren er gisteren geen plannen om De Treffers te bewegen de bekerwedstrijd in De Goffert af te werken. „ De loting heeft De Treffers het thuisvoordeel gegeven”, zei technisch directeur Carlos Aalbers. „Daar willen we niet aan tornen. Alleen uit veiligheidsoverwegingen zou er iets kunnen moeten veranderen.” Financieel zou NEC er trouwens niets wijzer van worden. „Ik ben er nog niet ingedoken, maar tot en met de tweede ronde ging de recette naar de thuisclub. Wij kregen tegen FC Twente net de reiskosten vergoed,” wist Aalbers.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.