Tijd begint te dringen voor NEC

Het is weer eens vijf voor twaalf op stadion de Goffert, het seizoen is inmiddels twee wedstrijden onderweg en zoals elk seizoen is de selectie niet compleet. Niks nieuws onder de zon natuurlijk, maar wel leuk om een artikeltje over te schrijven, moet Harry Aarts hebben gedacht. Altijd makkelijk scoren natuurlijk!

NEC heeft nog maar vijf dagen om de selectie op sterkte te brengen. De Nijmeegse clubleiding dacht in de persoon van Olaf Lindenbergh de zo dringend gewenste routinier aan de haak te hebben geslagen, maar de 33-jarige middenvelder liet gisteren na ruim een maand van stroeve onderhandelingen weten dat hij niet naar De Goffert komt. De Ajacied kiest voor het geld en voor een buitenlands avontuur, in Denemarken!

Technisch directeur Carlos Aalbers moet nu op zoek naar een alternatief, het zal echter moeilijk worden om voor 1 september – wanneer de transfermarkt sluit – nog een echte versterking te strikken. Temeer omdat NEC niet de middelen heeft om eens flink met de geldbuidel te gaan rammelen.

Aalbers: "We doen ons uiterste best komende week nog een of twee spelers aan te trekken. Maar we doen alleen zaken als we ervan overtuigd zijn dat het om spelers gaat die een toegevoegde waarde hebben. Als dat niet het geval is, wachten we tot de winterstop."

Dat NEC behoefte heeft aan een speler die weet hoe de hazen lopen, werd zaterdag in Eindhoven pijnlijk duidelijk. Mario Been had zijn pupillen op het hart gedrukt dat de spelers van PSV ook maar gewone stervelingen waren, maar in de imposante entourage van het Philips-stadion vergaten zijn welpen die raadgeving prompt. "Sommige spelers stonden stijf van de zenuwen", mopperde Been.

Niet alleen de jonkies, ook Gábor Babos, toch de meest gelouterde van het stel, was in de openingsfase de kluts helemaal kwijt. Na een beroerde terugspeelbal van Muslu Nalbantoglu begon de Hongaar hevig te knoeien. Via zijn linkervoet sprong de bal recht omhoog. Toen die zich weer in dalende lijn bevond, liet Babos (1 meter 96, 92 kilo) zich als een kind wegzetten door Danko Lazovic (1 meter 85, 79 kilo). Voor de ex-Vitessenaar was het daarna een koud kunstje om zijn eerste treffer in dienst van PSV te laten aantekenen: 1-0.

Babos’ blooper vormde de opmaat voor een monsternederlaag. Maar zelfs PSV-trainer Ronald Koeman moest erkennen dat de cijfers (5-0) bedriegelijk waren. NEC was tussen de openingsgoal en de 3-0 (in de 82ste minuut, opnieuw van Lazovic) minimaal gelijkwaardig en kreeg in die periode een handvol levensgrote kansen. Na een knappe combinatie schoot Jeremain Lens in kansrijke positie op de benen van doelman Gomes. En vlak na de pauze lag de Braziliaan opnieuw in de weg toen Rutger Worm voor hem opdook.

Die laatste misser was misschien iets minder cruciaal omdat het duel op dat moment al min of meer beslist was. Het was verdediger Eric Addo die met het hoofd voor de 2-0 ruststand kon zorgen. In de slotfase, nadat Been de met geel belaste Jonas Olsson naar de kant had gehaald, liep het verschil door doelpunten van invaller Fagner en Otman Bakkal nog flink op. "Een beetje geflatteerd", haalde Been zijn schouders op. "Maar het is al met al een dure les voor ons geworden."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan